hamburger-icon

Kliker.info

Svetlana Cenić : “Psihijatrija nije dovoljno napredovala da izuči slučaj koji se zove Bosna i Hercegovina”

Svetlana Cenić : “Psihijatrija nije dovoljno napredovala da izuči slučaj koji se zove Bosna i Hercegovina”

09 Oktobra
20:20 2018

Analitičarka i ekonomistica Svetlana Cenić komentarišući izbore kazala je da je Željko Komšić legalno i legitimno pobijedio te da nije važno čijim glasovima. Kazala je koje joj je najveće iznenađenje izbora, u pozitivnom i negativnom smislu.Cenić je kazala da joj je najveće iznenađenje dobar rezultat Dine Konakovića i loš rezultat Fahrudina Radončića.

“Početak izborne noći u Republici Srpskoj je pokazao ono što je raspoloženje prosječnog birača, a onda je došao prevrat nekim magičnim načinom. Tačnije vrlo dobro poznatim načinom oko koga je vladajuća koalicija i prolazila. U FBiH odmah se na početku znalo ko vodi, ‘ko će da kosi a ko vodu da nosi’ i neka mala iznenađenja novoformiranih stranaka pogotovo u Kantonu Sarajevo. Ostalo meni nije bilo iznenađenje, jedino da je Konaković napravio dobar rezultat i da je Fahrudin Radončić napravio loš rezultat mimo onoga što smo mi svi očekivali”, istakla je Cenić.

Ona ne vjeruje da preostalih deset posto glasova koji treba da se prebroje može da promijeni rezultat.

“Ne vjerujem da će ovih deset posto promijeniti previše rezultat. Da vidimo još ti glasovi iz inostranstva. Ono što je po meni najgore jeste da se svi prave ludi, da nije bilo kupovine i krađe glasova. Bilo je i jedno i drugo. Da nije bilo pritisaka, otvorenih prijetnji pa to proglašavanje maestralnom pobjedom je degutantno. Raspoloženje ljudi nije tako. Naravno da svako svoje glasače ima”, kategorična je Cenić.

Pobjeda Željka Komšića je legitimna i legalna ali “pirova”, stav je Svetlane Cenić.

“Šok ili pompa što je Željko Komšić dobio dovoljan broj glasova da bude član Predsjedništva iz hrvatskog naroda, što je u konačnici pirova pobjeda, vidjeće se kasnije. Čovjek je legalno i legitimno pobijedio, nije važno čijim glasovima. Svi pominju to a niko u Republici Srpskoj ne spominje ko izglasa Bošnjake i Hrvate. Stvar je da i Bošnjaci i Hrvati u Republici Srpskoj ne mogu glasati ni za koga drugog jedino za potpredsjednika RS-a jer znaju da ne može postati predsjednik nikad. Mogu glasati samo za srbina za člana Predsjedništva jer nemaju drugi izbor”, naglasila je ona i dodala:

“Kada bi moja majka odlučila u RS-u da se kandiduje morala bi u Federaciji da se prijavi a ja bi se morala u Republiku Srpsku. Te su stvari potpuno lude. Bosna i Hercegovina je zemlja sa posebnim potrebama, psihijatrija nije dovoljno napredovala da izuči psihijatrijski slučaj koji se zove Bosna i Hercegovina”, zaključila je Cenić gostujući u programu N1 TV.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku