hamburger-icon

Kliker.info

Svetlana Cenić : Dali su mi otkaze na dva fakulteta jer neću da šutim!

Svetlana Cenić : Dali su mi otkaze na dva fakulteta jer neću da šutim!

25 Avgusta
02:30 2009

Zbog javnih kritika aktuelne vlasti Republike Srpske, ekonomista Svetlana Ceniæ, bivša ministrica finansija RS, našla se u nemilosti i na udaru.- Dobila sam otkaze na dva fakulteta na kojima sam predavala sa suludim objašnjenima, a radilo se zapravo o pokušaju vlasti da me ušutka. Osim toga, odbila sam da studentima koji nisu pokazali ni minimum znanja potpisujem prolazne ocjene.

Ja dobivam podršku svojih sugraðana, ali ne javno nego na ulici, u prodavnici, porukama na telefon, jer  je strah od gubitka posla i prezira društva uzeo maha u Republici Srpskoj – kazala je Ceniæeva banjaluèkim novinarima i naglasila:- Ovakva vlast sama reže granu na kojoj sjedi jer se u veæini sluèajeva ušutkivanje kritièara vrati kao bumerang. Trebat æe vremena da ljudi shvate da imapju pravo da pitaju ko i kako troši njihov novac i da zbog toga ne smiju i ne mogu biti kažnjeni.Svetlana Ceniæ je veæ dugo izložena optužbama koje dolaze iz vrha Republike Srpske, nerijetko je nazivaju stranim plaæenikom i izdajnikom, a u nedostatku argumenata bave se i njenim izgledom.- Pokušali su da me kupe, a bilo je i onih koji su mi dobronamjerno savjetovali da šutim. Prozivku i diskreditaciju stalno trpim. Ali, izdaržat æu ja sve to – kaže Svetlana Ceniæ.

Kažnjen jer nije htio pokloniti ocjenu Špiriæevom sinu               Profesor Ratko Kravarušiæ premješetn je sa Ekonomskog na Prirodno-matematièki fakultet u Banjaluci i to odlukom vlasti Republike Srpske.Kazna ga je stigla nakon što je kao profesor Ekonomskog fakulteta odbio da pokloni prolaznu ocjenu sinu Nikole Špiriæa, predsjedavajuæeg Vijeæa ministara BiH i prvog saradnika Milorada Dodika.Profesor Kravarušiæ više ne želi o tom sluèaju da govori u javnosti (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku