hamburger-icon

Kliker.info

Sven Rustempašić : Režirani bunt

Sven Rustempašić : Režirani bunt

31 Marta
04:49 2014

Sven12Dvije stranke u vlasti koje okupljaju pripadnike bošnjačkog naroda, SDA i SDP, su još u jesen 2013. godine imale sve pokazatelje, pa i konkretne najave od raznih grupa u FBiH (borci, radnici, penzioneri, nazaposleni, žiranti…), da će se u gradovima sa bošnjačkom većinom na (kalendarsko!) proljeće 2014. dogoditi masovni protesti na ulicama i pred državnim zgradama – i zato su imale motiv da u sred zime organiziraju preuranjeno ¨događanje naroda¨ da se taj proljetni bunt preduhitri, izjalovi, kompromitira, pa čak zvanično proglasi i terorističkim /izjava Dragana Lukača (Policija FBiH), Bakira Izetbegovića (SDA), Nermina Nikšića (SDP) itd./! Uostalom, ko je čuo da proljeće počinje 6. februara?!

Piše : Sven Rustempašić (Ljuta Krajina)

Ali iako su od protesta najviše strahovale SDA i SDP, nakon temeljitije analize dostupnih podataka i logičkih sklopova koje ih objašnjavaju u uzajamnoj povezanosti, može se komotno konstatirati da one nisu preuzele rizik da ga pokrenu i iz sjene manipuliraju u nekoliko gradova unutar Federacije BiH u kojima je većinsko stanovništvo iz bošnjačkog naroda. U planiranju, pokretanju i manipuliranju bunta, glavni domaći faktor je bio aktualni ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, inače predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) i čelnik medijske kuće ‘Avaz’.

Ono što je najvažnije u ovom buntu je što su se režiseri maksimalno potrudili da ne bude usmjeren protiv Dejtonskog sistema, koji je glavni uzrok propadanja države i društva (tj. svega što to obuhvaća: privreda, zdravstvo, zapošljavanje…). Pa je protest usmjeren protiv POSLJEDICA, a njihov UZROK nije niti spomenut. Čak su i posljedice svedene na trivijalne gluposti tipa ¨bijeli hljeb¨, ¨vozni park¨ i slične imbecilnosti. Za ulicu su bili zaduženi politički neobrazovani likovi među kojima je bilo i onih koji nisu posjedovali čak niti pismenost vrlodobrih učenika viših razreda osnovne škole. Vodilo se striktno računa da ne bude nikakvog patriotizma Republike Bosne i Hercegovine iako su se rijetki pojedinci čak okitili i zastavom sa zlatnim ljiljanima u skupini demonstranata nad kojima je dominirala zastava našeg poraza i okupacije – zastava Dejtonske BiH. U demonstracijama su diskretno uzele učešće i pojedine obrazovanije osobe, uglavnom iz nekih nevladinih organizacija (NVO), te invazije skakavaca iz Sahare kojih u BiH ima preko 10.000! Kada se dodaju vandalske navijačke grupe nogometnih timova, bila je to, dakle, ulična fasada protesta. Ali je znalcima već u početku moglo biti jasno da njima manipuliraju ¨mudre glave iz sjene¨ čiji ciljevi nisu skladni sa interesima više stotina, a u vrhuncu i nekoliko hiljada ljudi u Tuzli, Sarajevu, Bihaću, Zenici… koji su izašli da protestiraju, a niti sa interesima stotina hiljada ostalih koji nisu bili na ulicama ali su za to imali itekako razloga.

Popravljanje lošeg financijskog statusa stanovnika tih gradova je uzet kao glavni motiv i zahtjev protesta, pri čemu su odgovornosti za takvo stanje pripisivane aktualnim kantonalnim vladama iz SDA i SDP. Patriotske, državotvorne komponente u korist Republike BiH odnosno Države BiH, u buntu nije bilo, ali je snažna državotvorna motivacija i svrha ipak postojala, čak u suštini iza fasade, i dominirala – ali ne u korist Države BiH, nego u korist velikohrvatske države Herceg-Bosne! Nakon što su SDA i SDP u Briselu, Budimpešti, Pragu i Sarajevu (EU, Štefan Fule) odbile da ¨dobrovoljno¨ pristanu na takvo kasapljenje Federacije BiH kojim se stvaraju preduvjeti za de iure uspostavu Herceg-Bosne – uslijedio je protest! U tom izvana gledajući socijalnom i formalno nepredvođenom i/ili politički nepismenim ljudima kvazi-predvođenom buntu, svoj posebni interes, iz svojeg ugla gledanja i djelovanja, imao je nacistički velikodržavni projekt Herceg-Bosne koji je trebao iskoristiti ¨gužvu¨ nastalu destabiliziranjem Federacije BiH u većinski bošnjačkim gradovima, te tako dobiti ¨krunski dokaz¨ da je Federacija nemoguća, te da joj treba promijeniti ustav tako da se stvori Herceg-Bosna. Nije nikako čudno da je Evropski parlament upravo na toj osnovi dan-dva prije početka bunta u Tuzli, imao prijedlog rezolucije o ¨federalnoj BiH od tri države¨, jer je to upravo plan kojega stalno od samog početka, a u proteklih par godina i otvoreno, podržava, a ustvari nameće, Zapad – pa je stoga Zapad također KOLABORIRAO u ovom poduhvatu preuranjenog i sabotiranog bunta, a u ¨arenu¨ je u samom početku nereda poslao i svoje izaslanike iz EU, a također uključio i američkog otpravnika poslova u Ambasadi u Sarajevu u kojoj već devet mjeseci nema ambasadora (!), što je metod kojeg opisuje sintagma ¨plausible deniability¨. U ovu je operaciju uključio svoje tajne službe i njihove posebne suradnike (poput organizacije OTPOR-CANVAS – pogledati prezentaciju na dole priloženom linku) i svoje medijske propagandne alatke poput TV kuće Al Jazeera i sl.

U ovom unaprijed režiranom i planski usmjeravanom ¨događanju naroda¨ učestvuje Ministar sigurnosti Fahrudin Radončić kao glavni domaći medijsko-propagandni rukovodioc ovog za javnost prividno nerukovođenog i/ili pogrešno rukovođenog bunta. Iako je njegov javni akcent totalno na socijalnoj komponenti bunta za koju tvrdi da je jedina (a tako je i režiran), stvarni cilj ministra Radončića i njegovog pokrovitelja, Zapada, je nasilna destabilizacija Federacije BiH u korist Herceg-Bosne, što ga čini trojanskim konjem među Bošnjacima. Sve su oni zajedno pripremili, pri čemu svako glumi za javnost svoju ulogu.

Šta im je glavni cilj – još više porobiti bošnjački narod i preostale bh. građane odane svojoj državi i satjerati ih u nekoliko enklava na manje od četvrtinu teritorije BiH, a Zapadu i dalje omogućiti pljačku BiH za koju će balijama na vlasti davati mrvice, kao i do sada. Planirano, a time znalcima i očekivano, Radončić i njegova SBB su Zapadu više nagodni, pa je njemu dana uloga da igra na sentiment narodnih masa, i ne samo jer je potpuno za Herceg-Bosnu. Ali to ne znači da Lagumdžija i Izetbegović nemaju više svoje svrhe i uloge. Naprotiv.

Šta se događa? Posrijedi je zavjera. I to ne u teoriji, nego u praksi.

Podijeli

2 0 komentara

  1. bosanac
    bosanac 31 Marta, 18:55

    Ako nista covjek je bar na trenutak zadovoljan kad procita da ima ipak neko pametan i normalan ko pogadja u”centar”kao ovaj autor.Nazalost takvih nema u vlasti.Dobro bi bilo da svi bosanci na ovom portalu pogledaju video tj.intervju sa pravim vodjom svog naroda gosp.AZEMOM VLASIJEM,pa neka sami ocijene ko predstavlja BiH.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku