hamburger-icon

Kliker.info

Svaki treći talijanski zastupnik se drogira

Svaki treći talijanski zastupnik se drogira

11 Oktobra
08:55 2006

 

Suradnici programa su zaustavljali zastupnike da bi ih intervjuirali, a pomoćnica snimatelja je uslužno brisala znoj s čela intervjuiranog prije snimanja. Snimak nije služio ničemu, pa nije ni emitiran. Vata kojom su brisali čelo nije bila suha, nego je sadržala test (drug wipe) kojim se može ustanoviti je li netko u prethodnih 36 sati uzimao opojne droge. Tim se testom služi talijanska policija na cesti.Njih 12 (24 posto) bilo je pozitivno na indijsku konoplju, a 4 (8 posto) na kokain.
Dopisnik sebi može dopustiti primjedbu da su mu neki talijanski zakoni izgledali kao da ih je usvojio netko drogiran. Sada se, možda, vidi i zašto. Uz opasku da se moć, kroz povijest, pokazala drogom jačom i smrtonosnijom od kokaina i od cracka.Zabavno je, međutim, da je posrijedi isti Parlament koji sustavno donosi prohibicionističke zakone koji nisu iskorijenili drogu, nego su je posve stavili u ruke organiziranog kriminala, koji se na njoj obogatio i ostvario kontrolu teritorija po praktički svim talijanskim gradovima.Radikalski zastupnik Daniele Capezzone, antiprohibicionist, umire od smijeha: “Vazda sam govorio da bi se policijskom psu, da uđe u neke prostore gdje se vodi politika, prvo blokirao njuh od količine droge, a onda bi se predao”.Demokršćanski zastupnik Carlo Giovanardi, zajedno s postfašističkim vođom Gianfrancom Finijem, jedan od tvoraca sadašnjega prohibicionističkog zakona, smatra da je emisija zapravo trik kako bi se reklo: ionako se svi drogiraju, čemu onda zakon o zabrani? Pritom je Giovanardi zapravo opakiji od Capezzonea. Kaže, naime: “Ako su ‘Iene’ htjele objaviti da se u Parlamentu koristi kokain, otkrile su toplu vodu. I u Senatu se koristi kokain, kao što je poznato, dovoljno je pogledati doživotne senatore.” Giovanardijev stranački vođa i bivši predsjednik zastupničkog doma Pier Ferdinando Casini ogorčen je povredom autonomije Parlamenta, a i Pierluigi Castagnetti (Ivančica), sadašnji potpredsjednik tog Doma, zgranut je i zahtijevat će istragu zbog povrede dostojanstva Parlamenta.
Alessandra Mussolini smatra pak da bi trebalo istražiti do kraja ne samo tko drogu koristi dok donosi zakone, nego i od koga je nabavlja. “Samo nam još manjka zastupnik diler!”, zgraža se unuka vođe fašizma. Organizatori emisije tvrde da su poštovali privatnost, da ni oni sami ne znaju tko je od 50 intervjuiranih bio pozitivan na drogu, te da se publici ne prikazuje lice ni jednoga od testiranih.

 

Kliker. info

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku