hamburger-icon

Kliker.info

Susret na marginama Samita Jadranske povelje : Podrška SAD-a euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine

Susret na marginama Samita Jadranske povelje : Podrška SAD-a euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine

02 Avgusta
15:48 2017
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić susreo se danas u Podgorici, na marginama Samita Jadranske povelje, sa potpredsjednikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Mike Penceom kojeg je informisao o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i dosadašnjem napretku naše zemlje na euroatlantskom putu.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da euroatlanstke intergacije ostaju glavni vanjskopolitički cilj i prioritet Bosne i Hercegovine, te istaknuo ogroman napredak BiH na evropskom putu učinjen u prošloj godini kao i značajne pomake u ispunjenju uslova za aktivaciju MAP-a.

Naglasio je bitnost držanja političkog fokusa međunarodne zajednice na Bosni i Hercegovini i stalnoj podršci nastavku reformskih procesa i euroatlantskih integracija. Dodao je da građani Bosne i Hercegovine žele bolji i kvalitetniji život, ali da je taj cilj ostvariv samo kroz nastavak reformi i ubrzane euroatlantske integracije. Slijedeći važan korak za Bosnu i Hercegovinu, kao i doprinos stabilnosti regije, istaknuo je predsjedavajući Zvizdić, bila bi aktivacija MAP-a za našu zemlju.

Potpredsjednik SAD-a Mike Pence je rekao da SAD smatra Bosnu i Hercegovinu ključem stabilnosti, mira i sigurnosti regije Zapadnog Balkana. Ponovio je neupitnu podršku SAD-a teritorijalnom integritetu, suverenitetu i euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine.Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama i američkom narodu na dosadašnjoj pomoći i kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku