hamburger-icon

Kliker.info

Sud BiH : Potvrđena optužnica protiv Radončića, Dautbašića, Šahman i Hadžijahića

Sud BiH : Potvrđena optužnica protiv Radončića, Dautbašića, Šahman i Hadžijahića

15 Februara
16:26 2016

Farooo5Tužiteljstvo BiH danas je od Suda BiH zaprimilo potvrđenu optužnicu u predmetu protiv Radončić Fahrudina i dr. Optužnica je potvrđena u cijelosti, u odnosu na sve optužene i sve tačke optužnice, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Zamjenik glavnog tužitelja i šef Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podsjećamo, 5. februara podigao je optužnicu protiv lidera SBB-a Fahrudina Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića.

– Navedene osobe se terete da su, između ostalog, organizirale i postale pripadnici organizirane skupine ljudi, koju je organizirao i istom rukovodio Fahrudin Radončić, te su svojim djelovanjem, međusobnim dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama, od 14. decembra 2015. godine do 12. januara 2016. godine, počinili kaznena udruživanje radi činjenja krivičnih djela i ometanje rada pravosuđa.

Radončić, Dautbašić i Hadžijahić optuženi su i za davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, saopćili su nakon podizanja optužnice iz Tužiteljstva BiH.

Također su istakli da će “navode iz optužnice i krivnju navedenih osoba, tužitelj dokazivati saslušanjem 27 svjedoka, nalazima četiri stručna vještaka i prilaganjem više od 160 materijalnih dokaza”.Dautbašić i Šahman su, nakon podizanja optužnice, pušteni iz pritvora uz mjere zabrane, dok je Radončić i dalje u pritvoru.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku