hamburger-icon

Kliker.info

Stranka za BiH : „Dodik raspirivanjem mržnje izaziva nove konflikte“

Stranka za BiH : „Dodik raspirivanjem mržnje izaziva nove konflikte“

14 Augusta
16:01 2018

„Ponovnim otvaranjem i pokušajem relativiziranja zločina genocida u Srebrenici i pokušajem da putem zakonodavnog tijela ponište prethodno urađeni posao, je ništa drugo nego direktno podržavanje genocida, pogotovo ako se uzme u obzir da je dokazan pred međunarodnim sudom“, navode iz Stranke za BiH.

Dodaju da je priča o tome da je to predizborna radnja Dodika, apsolutno nebitna, jer nema termina i vremenskog perioda u kome je moguće o tome govoriti na ovaj način.

“Stranka za Bosnu i Hercegovinu  smatra da je ovakvo ponašanje političara, koji baštine politiku genocida, direktna posljedica nečinjenja vlasti i neprovođenja presude za genocid, ali i lošeg rada pravosuđa na dokazivanju i presudama za ratne zločine.

Aktuelna politika je prihvatila da oni sa dokazano najgorim rezultatima u pravosuđu budu ponovno izabrani i to je očito koordinirana akcija sa pokušajem relativiziranja zločina genocida, navodi se.

Pozivaju aktuelnu vlast da pokrene mehanizme provođenja presude za genocid, ali i ostalih presuda, jer je jasno da institucije koje su direktno odgovorne za taj zločin ne mogu obezbijediti mir i jednakost građana na svim dijelovima BiH.

“Upozoravamo građane, da Dodik politikom raspirivanja mržnje i diranja u najdublje rane ovog naroda, izaziva nove konflikte i vjerovatno nije svjestan mogućih posljedica jedne takve politike.

Pokazuje se zasigurno da ovdašnja nesposobna vlast nije u stanju da prepozna važna pitanja i da ih pokrene kroz mehanizme vlasti i da su stranke dezintegracije preuzele inicijativu u ovoj državi i da su očito svi na vlasti ili sudionici ili pasivni posmatrači rastakanja države.

Postoji niz dokaza da jedan broj političara aktivno podriva državu ili čak otvoreno radi za interese druge države, a da institucije sistema ne poduzimaju ništa da se takvi procesuiraju, što stvara sumnju da unutar vlasti nema onih koji hoće ili su u stanju da to zaustave”, navodi se.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku