hamburger-icon

Kliker.info

Štefica Galić upozorava : Malo treba od postrojavanja do krvi

Štefica Galić upozorava : Malo treba od postrojavanja do krvi

13 Marta
15:19 2019

Delegati iz Kluba Srba i Hrvata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine odbili su podržati inicijativu da taj dom osudi postrojavanje pripadnika Ravnogorskog četnika pokreta u Višegradu.

Delegat Kluba Hrvata Zlatko Miletić (DF) zatražio je u utorak da se na dnevni red uvrsti tačka dnevnog reda kojom bi se osudio postrojavanja u Višegradu, ali je ta inicijativa odbijena.

Pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu obilježili su u nedjelju godišnjicu hapšenja četničkog generala i ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihailovića, odakle se čula pjesma „Biće opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina.“ 

Brojne domaće i međunarodne organizacije, među kojima i OHR kao i strane ambasade, osudile su takve poruke iz Višegrada, ali je Dom naroda Bosne i Hercegovine danas odbio osuditi dešavanja u Višegradu.

Urednicu portala Tačno.net iz Mostara Šteficu Galić takvo ponašanje političara u Bosnu i Hercegovinu ne iznenađuje. 

„Te stranke su sljednice fašističkih ideologija, čiji su se predstavnici nesmetano postrojavali“, kaže Galić u komentaru za agenciju Patria, dodajući da u BiH nema zakona koji zabranjuje promoviranje fašističke ideologije, ali ističe da zakone donose upravo predstavnici istih političkih stranaka. 

„Jad i bijeda ljudska i politička“, kaže Galić, optužujući one koje, kako kaže, „taj bahati fašistički čin ne osuđuju, dozvoljavaju i onih koji su ga izveli.“ 

„Malo je od postrojavanja do krvi, bar smo tome svjedočili prije dvije decenije“, upozorava Galić.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku