hamburger-icon

Kliker.info

“Srpska stvar” ponovo u igri : Dodikova molba SDS-u da zaborave na Olegovo zlato

“Srpska stvar” ponovo u igri : Dodikova molba SDS-u da zaborave na Olegovo zlato

28 Septembra
02:06 2015

Milee1Milorad Dodik je danas (27. septembra) zvao nekolicinu visokih funkcionera Srpske demokratske stranke i tražio od njih da se ne sprovodi nikakve istraga po navodima Gordana Milinića da je od ruskog biznismena Olega Burlakova primio kilogram zlata i zadržao ga za sebe, potvrđeno mi je iz vrha SDS-a.

Milinić, bivši ambassador BiH u Rusiji i nekadašnji šef Predstavništva RS u Moskvi, je prije dva dana na BN TV javno posvjedočio da je Dodik, u vrijeme kada je bio premijer RS, od ruskog oligarha Olega Burlakova uzeo kilogram zlata i rekao da će ga sačuvati za svog unuka. Dodao je da je tome svjedočilo još nekoliko osoba, a da je sam spreman ići na poligraf da bi dokazao istinitost iznesenih tvrdnji.

Dodik je u razgovoru sa funkcionerima SDS-a optužio Milinića da izmišlja i da cijeli slučaj ima za cilj njegovu političku deskreditaciju.Funkcioneri SDS-a, koje je Dodik kontaktirao, odbili su takvu njegovu molbu, ističući da se radi o ozbiljnom slučaju korupcije, te da je Milinić veoma kredibilan svjedok o umješanosti Dodika u koruprivne radnje, rekli su moji izvori iz vrha SDS-a.

Oni su bili izričiti – stvar je otišla daleko, slučaj je jako ozbiljan i mora se do kraja istražiti.  Dodik je bio uporan, pokušavajući da odigra na “srpsku stvar”.

“Šta vam je ljudi, šta radite, mi moramo ići zajedno i zajedno se u Sarajevu boriti protiv Bošnjaka u interesu Republike Srpske?!” nastavio je Dodik.

Funkcioneri SDS-a su, kako tvrde moji izvori, ostali zapanjeni, pitajući Dodika- otkuda to odjednom da teži ka zajedništvu i traži “zajedničku borbu”, a sve vrijeme ih optužuje za izdajništvo.

“Zar mi nismo izdajnici?!”pitali su Dodika.

Dodik je insistirao da SNSD i SDS sjednu za pregovarački sto, kako bi prestale međusobne optužbe.Dodik se očigledno veoma uplašio svjedočenja Gordana Milinića. Njegov postupak je tipično dodikovski – s jedne strane nudi saradnju, a sa druge strane iznosi najteže uvrede i objede protiv političkih protivnika i priprema napad protiv njih.

Slobodan Vasković (Blog)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku