hamburger-icon

Kliker.info

Sretan epilog : Nadira kontaktirali tokom dana, dobio vizu za SAD i ide na takmičenje!

Sretan epilog : Nadira kontaktirali tokom dana, dobio vizu za SAD i ide na takmičenje!

11 Februara
20:38 2016

nadir1_1Nadir Hajro iz Sarajeva, jedini bodybuilder u BiH sa cerebralnom paralizom, ipak je dobio vizu za SAD. Podsjećamo, novinska agencija Patria jutros je objavila, a brojni mediji prenijeli, da nije dobio vizu za SAD, ali već u popodnevnim satima priča se obrnula i Nadir je kontaktiran iz Američke ambasade te je obaviješten da će mu za tri dana biti viza gotova, piše Patria.

Hajro se danas obratio javnosti i iznio svoj problem, jer mu je onemogućeno da putuje na takmičenje Arnold Classic koje se održava 5. marta 2016. godine.

– Nakon ovolikog truda, časti da postanem prvi profesionalni bodybuilder s cerebralnom paralizom u historiji ovog sporta, i pozivu da se takmičim na Arnold Classicu 2016., u tek uvedenoj Wheelchair kategoriji, ja odem na razgovor sa bratom (koji mi treba biti pratnja) u Ambasadu SAD-a, te me na istom odbiju uz riječi da misle da se neću vratiti – govorio je Nadir jutros, no u popodnevnim satima za Patriju kaže:

– Presretan sam hvala svima. Sada nastavljam pripreme u miru. Nazvali su me iz Ambasade kazavši da cijeli dan razmatraju naš slučaj. Moj brat je pričao s njima i odgovorio na dodatna pitanja – kazao je Nadir.

Iz Ambasade SAD-a za Patriju su kazali da ne komentiraju pojedinačne slučajeve u vezi dodjele viza.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku