hamburger-icon

Kliker.info

Srđan Puhalo: Dok su se Hrvati bavili islamskim teroristima u BiH, propade Agrokor

Srđan Puhalo: Dok su se Hrvati bavili islamskim teroristima u BiH, propade Agrokor

14 Aprila
15:52 2017

Kriza u hrvatskom koncernu Agrokor potresla je cijeli region.

U koncernu posluje 61 kompanija. Raspoređene su na području Hrvatske i državama regije, a u njima radi ukupno oko 60.000 osoba. I ne čudi da su posljednji finansijski problemi u ovoj kompaniji uznemirili ne samo Hrvatsku, nego i Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Spominje se dug veći od 250 miliona KM samo prema dobavljačima u Bosni i Hercegovini. Nezvanično, tvrde sagovornici Patrije, taj dug mogao bi narasti i do 500 miliona KM.

Kriza u Agrokoru otvorila je mnoga pitanja u regionu. Ko je dopustio Agrokoru da napravi dug koji prelazi šest milijardi eura, od toga dvije milijarde prema dobavljačima… Kako je moguće da hrvatska država nije reagirala ranije. Da li je znala za probleme u Agrokoru? Da li je imala pravo ne znati za ova dugovanja?

Bosanskohercegovački psiholog i analitičar Srđan Puhalo rekao je da dok su se Hrvati bavili islamskim teroristima u Bosni i Hercegovini, u Hrvatskoj je propao Agrokor, koji sada može biti problem cijelom regionu.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pažnju međunarodne javnosti posljednjih mjeseci privlačila je pričama da se u Bosnu i Hercegovinu vaćaju stotine ratnika sa ratiša Bliskog istoka. Hrvatski mediji danima su govorili o terorističkim kampovima u BiH. Takve tvrdnje iz Hrvatske nisu prestale ni nakon jasnih upozorenja od strane bh. vlasti da hrvatske kolege nisu u pravu.

Dok je Hrvatska međunarodnu javnost ‘zabavljala’ očito nepostoječim terorističkim kampovima u Bosni i Hercegovini, Hrvatska je ugrozila 60.000 radnih mjesta, piše Patria.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku