hamburger-icon

Kliker.info

Srbijanski premijer Vučić : Vučić: RS treba da traži vraćanje dejtonskih nadležnosti koje su joj samovoljno uzurpirali visoki predstavnici!

Srbijanski premijer Vučić : Vučić: RS treba da traži vraćanje dejtonskih nadležnosti koje su joj samovoljno uzurpirali visoki predstavnici!

30 Augusta
16:26 2015

VuckoDW21Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Republika Srpska treba da traži vraćanje svih dejtonskih nadležnosti koje su joj uzurpirane samovoljom visokih predstavnika, prenosi novinska agencija Patria. On je naglasio da je poštovanje Dejtonskog sporazuma najvažniji uslov očuvanja stabilnosti BiH i njenog razvoja.

-Očuvanje slova, a ne nekakvog, kako su ga nakaradno nazivali, duha Dejtonskog sporazuma. Treba voditi računa da se u borbi za ispravljanje nepravde ne načini nijedan suvišan korak od kojeg bi šteta bila veća od koristi, rekao je Vučić za Press RS.

Vučić tvrdi da BiH u budućnosti vidi “kao samostalnu i uređenu državu, sastavljenu od Republike Srpske i Federacije BiH”, po principima utvrđenim dejtonskim mirovnim pregovorima.Prema njegovim riječima, jedinstvo političkih partija u Republici Srpskoj u vezi sa očuvanjem Republike Srpske je ogroman i neprocjenjiv nacionalni kapital koji treba iskoristiti.

Opet bih otišao u Potočare

Premijer Srbije je napomenuo da bi nakon svega što se desilo, ponovo otišao u Potočare, te da je ubijeđen da je većina Bošnjaka u BiH opredijeljena za mir i dobre odnose sa Srbijom.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Seljacka za seljacku politiku
    Seljacka za seljacku politiku 30 Augusta, 19:54

    U jednu nam ga tepas a u drugu nam ga meces – lazes uglavnom sve sto kazes a pravis se da ne znam da mi znamo

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku