hamburger-icon

Kliker.info

Specijalci hapsili dilere droge u Mosteru, Trebinju i Gacku

Specijalci hapsili dilere droge u Mosteru, Trebinju i Gacku

14 Septembra
21:29 2009

Četiri osobe su uhićene na području Gacka i Trebinja u velikoj akciji koja je juče sprovedena u cilju borbe protiv organizirane trgovine narkoticima. Akcija je do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" trajala i na području Mostaru, a izvodili su je pripadnici Federalne uprave policije u suradnji s MUP-om HNŽ. Više lokacija je u pomenuta tri grada pretreseno.Neslužbeno doznajemo kako su u Gacku uhićeni Saša Draganić (27) i Milimir Bratić (23), a u Trebinju Dragan Miljković (33) i Dušan Spaić (28).Rajna Parežanin, portparol Centra javne bezbjednosti Trebinje, potvrdila je hapšenja, istakavši da je pretreseno šest lokacija u Gacku i Trebinju i da su pripadnici trebinjske policije ranijim aktivnostima identifikovali uhapšene počinioce.”Pretresom je pronađena i oduzeta određena količina opojnih sredstava i oružja, a u toku je kriminalistička obrada, nakon čega će lica lišena slobode, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata nadležnom tužilaštvu”, kazala je Parežaninova, navodeći kako je akcija urađena u suradnju s federalnim MUP-om.

Robert Cvrtak, glasnogovornik Federalne uprave policije, potvrdio je provođenje "određenih aktivnosti" na području Mostara, no odbio je novinarima dati više informacija o ovom slučaju "kako sam tijek provedbe akcije ne bi bio doveden u pitanje".Amir Begić, komesar policije HNŽ, kazao je kako su se pretresi u Mostaru odvijali na četiri lokacije.”To su informacije kojima ja raspolažem, no ne bih želio otkrivati o kojim se lokacijama radi kako ne bi bila ugrožena dalja istraga”, rekao je Begić.Neslužbeno se doznaje kako su pripadnici federalne policije, uz pomoć lokalnih policijskih snaga, obavili pretres više objekata na području mostarskih naselja Tekija i Carina, uključujući obiteljsku kuću i poslovni prostor u vlasništvu obitelji Demirović.

Desio se i incident jer su članovi obitelji Demirović napali mostarske novinare i fotografe koji su pratili policijski pretres kuće kod željezničke stanice.Članovi obitelji Demirović su udarili nekoliko novinara i prijetili da će im oduzeti i razbiti fotoaparate. Kontinuirano su nasrtali na novinare, te ih više ni policija nije mogla kontrolirati, tako da su predstavnici medija bili prisiljeni napustiti mjesto događaja.Incident širih razmjera su spriječili pripadnici Policijske uprave Mostar, koji su nakratko smirili situaciju.”Jednu smo osobu priveli, a protiv tri su podnesene prekršajne prijave zbog napada na novinare. Ne mogu govoriti o identitetu napadača jer je akcija još u tijeku”, kazao je Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ.On je dodao kako je MUP HNŽ asistirao pripadnicima federalnog MUP-a pri izvršenju pretresa na  više lokacija u Mostaru. (Kliker.info-NN)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku