hamburger-icon

Kliker.info

Sonja Biserko ponovo uzburkala duhove : “Vučićev primarni cilj je Republika Srpska, postoji prećutno savezništvo Beograda i Sarajeva ” (VIDEO)

Sonja Biserko ponovo uzburkala duhove : “Vučićev primarni cilj je Republika Srpska, postoji prećutno savezništvo Beograda i Sarajeva ” (VIDEO)

01 Maja
12:04 2021

“Intervju s Vučićem je jako važan za BiH! BiH trenutno najviše ugrožena od Srbije! Vučić je sagovornik koji zahtjeva uvažavanje, lukav je i pripremljen za javne nastupe! Pokazao je kakav je! Vučić se ponaša kao lider regiona”, kazala je Sonja Biserko za Face televiziju.

Na pitanje je li je strah od nedjelovanja EU, Biserko kaže:

Apel će biti zvanično objavljen u ponedjeljak! Cijeli svijet je u tranziciji! Ostala je rupa na Balkanu, Amerika i EU nisu djelovale! Rusija je sa svojom moći pokušala da region obaveže svojom politikom, ali nije uspjela! Bratska veza koju grade Rusi je problematična! Rusija je zauzela važno mjesto za Srbiju, djeluje kao njen zaštitnik! Njeno ofanzivno ponašanje u Crnoj Gori govori da je i Crna Gora na tapeti!

„Non paper“ nije od jučer, prisutan je sve vrijeme, prvi ga je pisao engleski diplomata 2006. godine, bio je i dio međunarodne grupe koja je radila na podjeli Kosova! „Non paper“ je odraz šta se ispod žita radi! Biden ne pristaje na Trumpovu politiku, vraća se na ponašanje vlasti koja je djelovala prije Trumpa! Imamo nove aktere; Rusiju, Kinu, Tursku! Nije lako u ovakvoj situaciji rješavati Balkansko pitanje ukoliko se Amerika ne zalaže! Zapad nije razmišljao da će autorativni model postati liberalni, to neće prestati! Imat ćemo kohabitaciju u budućnosti, morat će se raditi na kompromisima!

Da li bi Vučić potpisao nezavisnost Kosova kada bi dobio nešto drugo?

-Vučićev primarni cilj su RS i Crna Gora! Amerika i Evropa to neće dozvoliti! Neki akteri u Srbiji se nadaju ratu, misle da je ovo historijski momenat koji moraju iskoristiti! Srbija je postala liberalna demokratija, prvi put dobijate kritike od State Departmenta! Srbija je dobila krila i samouvjerenost da je najvažnija, ta vrsta udovoljavanja Srbiji je pogrešna! EU je prvo trebala da učlani BiH pa onda sve ostale!

Zemlje Zapadnog Balkana su građene kao etnonacionalne države, to je velika konfuzija! Svako ko nešto kaže protiv srpskog nacionalnog programa je izdajica! Nacionalisti se dobro slažu! Nacionalizam je jedina ideologija, koja najduže traje, odustalo se od modernizacijskog potencijala, sada smo u regresiji! Feudalizacija prostora je dovela do toga da svako gleda svoje dvorište! Bošnjački lideri nisu deset godina ništa radili na reviziji, tek nakon isteka revizije su nešto pokušali uraditi, ali je bilo kasno! Bošnjaci nisu iskoristili kapital koji su imali u međunarodnoj zajednici, to je veliki propust! Nismo imali nikakav suštinski odnos od Miloševićeve politike, aktuelna vlast vratila je retoriku 90-tih!

Obnavljaju se stereotipi, to je Miloševićeva politika koja nije nikad prestala! Opozicija nije ulazila u osporavanje te politike! Niko se nije oglasio na političkoj sceni zašto je Kosovo bombardovano! Ukoliko Vučić bude priznao Kosovo, to će biti jak utjecaj Zapada! Interesi moraju biti globalni, ne nacionalni! Žena koju spominje Edi Rama da je napisala „Non paper“ je Holađanka!

(Kliker.info-SB)

Podijeli

3 0 komentara

 1. FAJTER
  FAJTER 01 Maja, 18:28

  SONJICE BAŠ MI TE ŽAO.MORAĆEŠ GLEDATI STVARANJE SRPSKOG SVETA ILI AKO NEMOŽEŠ ONDA SE OBJESI ILI SPALI KAO JAN PALAH.SAMO,ZA RAZLIKU OD NJEGA KOJI JE IMAO IDEALE,TI ĆEŠ OSTATI GNJIDA I DA TO URTADIŠ JER NEMAŠ NIŠTA U SEBI OSIM PATOLOŠKE MRŽNJE,NE PREMA SRPSKOJ VLASTI VEĆ PREMA CIJELOM SRPSKOM NARODU.MNOGI SU GOVORILI DA TE TREBA UBITI NA SRED TERAZIJA ALI MI NISMO KAO TI.TREBA TE PUSTITI DA VIDIŠ KAKO SE RUŠI KAO KULA OD KARATA SVE ONO ŠTO SI RADILA U ŽIVOTU.I BRAT TI JE POGINUO ZA HRVATSKU ALI NI NJOJ NEIDE DOBRO.DA SI IŠTA VALJALA UDALA BI SE I IMALA ROD I POROD.SREĆA JER OVAKO ĆEŠ KAD KREPAŠ PONIJETI SVE SVOJE SA SOBOM(Omnia mea mecum porto)ŽELIM TI ŠTO DUŽI ŽIVOT DA CRKAVAŠ NA RATE KAD ŠIPTARE ISTJERAMO CRNOGORSKE USTAŠE ZATREMO A BALIJE(Ne Muslimane kao Narod) DOVEDEMO POZNANIJU PRAVA I OBJASNIMO IM ŠTA SU ČINILI SRBIMA OD TURSKOG VAKTA KAD SU PREVJERILI PA DO DANAŠNJIH DANA. SA TVOJIM OMILJENIM USTAŠICAMA ĆEMO NAKNADNO DOK SKONTAMO KOLIKO NAM MILIONA GLAVA DOĐU DA BI SE PORAVNALI.
  KREPAVAJ FUKARO I BRAVO ZA SRPSKE MEDIJE KOJI SU TE ODJEBALI

  Odgovori
 2. ISTRAZIVAC
  ISTRAZIVAC 02 Maja, 05:06

  TI FAJTERU OPET FANTAZIRAS I ZAMISLJAS DA CE SE OSTVARITI IDEJE SANU, SPC , MILOSEVICA I DRUGIH U CILJU STVARANJA VELIKE SRBIJE I UJEDINJENJA SRPSKOG NARODA NA BALKANU. MORAS FAJTERU DA SHVATIS DA SE TA IDEJA NIKADA NECE MOCI OSTVARITI IZ VISE RAZLOGA. NAJVECI RAZLOG KOJI SE SUPROSTAVLJA TIM IDEJAMA JE STVARANJE RATA NA BALKANU I PROSIRENJE RATA U EVROPI STO EVROPA TO NIKADA NEBI DOZVOLILA.

  Odgovori
 3. FAJTER
  FAJTER 03 Maja, 19:20

  SONJA SERKO I TI ISTINITI NEMOŽETE SHVATITI DA VUČIĆU SRPSKA NETREBA JER JE VEĆ IMA.SMIJE LI BAKIR DOĆI U BANJALUKU I DA MU LJUDI URUČE KLJUČEVE GRADA BANJALUKA.KAŽEŠ EVROPA,JEBALA TE EVROPA KOJA NI SEBE NEMOŽE ZAŠTITITI.ĆAO UTOPISTI.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku