hamburger-icon

Kliker.info

Šokantna transformacija : Bivši američki reper Douglas McAuthur McCain poginuo u Siriji boreći se na strani ekstremnih islamista !

Šokantna transformacija : Bivši američki reper Douglas McAuthur McCain poginuo u Siriji boreći se na strani ekstremnih islamista !

27 Avgusta
07:12 2014

Douglas32Tridesetrogodišnji  Amerikanac  Douglas McAuthur McCain poginuo je kao borac Islamske države Iraka i Levanta   tokom vikenda u Siriji . Ovu informaciju su objavili brojni američki mediji  koji preciziraju da su tijelo bivšeg repera odraslog u predgrađima Minneapolisa  koji je prije par godina preselio u San Diego, na mjestu pogibije,  u Siriji. pronašli  pripadnici Slobodne sirijske vojske. Oni su, prema navodima medija,  u džepovima ubijenog Mccaina pronašli američki pasoš i 800 dolara. Vijest o smrti Amerikanca u Siriji , potvrdili su i nadležni američki zvaničnici te članovi njegove porodice. Prema navodima  New York Timesa  ubijeni McCain je preobraćenik na islam, a prije Sirije je , kako se pretpostavlja, najprije otišao u Kanadu a potom u Švedsku.

U Siriju je stigao iz Turske, a 9. juna napisao je na Tviteru jednom pripadniku IDIL-a da im se planira pridružiti . Kako navodi NYT ,  u ranoj mladosti je bio zaljubljen u košarku,  obožavao  Jordana i  Chicago Bullse , potom je došao u sukob sa zakonom pa srednju školu nikada nije ni završio.Životni oslonac je kažu, izgubio gubitkom oca , a odrastao je sa dvije sestre i majkom koja je bila blagajnica u obližnjem  supermarketu.U crkvu je, sjeća se bivši  komšija  ubijenog McCaina, njegova majka išla svake nedjelje. Šta je motivisalo bivšeg repera da se priključi ekstremnim islamistima,za sada je još nejasno, ali  njegovi  postovi na Twitteru, gdje je registrovan pod imenom Duale Khalid, daju naznake njegovog mentaliteta. U jednoj poruci iz novembra 2012, rekao je da je “The Help”, film koji koji govori o crnoj sluškinji sa američkog  Juga, napravio od njega mrzitelja bijelaca.Simptomatični su i ostali njegovi postovi iz tog perioda, pogotovo oni u kojima, ne baš biranim riječima govori o Somalijcima i homoseksualcima.  (Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku