hamburger-icon

Kliker.info

Šokantna fotografija zaledila Ameriku : Mrtva tijela oca i njegove kćeri pronađena na obali rijeke Rio Grande ((UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Šokantna fotografija zaledila Ameriku : Mrtva tijela oca i njegove kćeri pronađena na obali rijeke Rio Grande ((UZNEMIRUJUĆI FOTO)

26 Juna
16:42 2019

U  jeku novog američkog skandala na granici čiji detalji su proteklih dana u žižu javnosti stavili katastrofalne uslove u graničnim prihvatilištima u kojima borave djeca uhapšenih migranata, jučer objavljene fotografije o tragičnoj smrti  oca i djeteta pronađenih u vodi rijeke Rio Grande naprosto je šokirala Ameriku.

Vodeći američki mediji koji se pozivaju na meksičke novine La Jornada  otkrivaju da su na  fotografijama, snimljenim u ponedjeljak,   beživotna tijela  dvogodišnje djevojčice  Valerije i njenog oca Oscara Alberta Martineza iz El Salvadora.  

Prema tvrdnji meksičke novinarke Julije Le Duc koja je snimila fotografiju na kojoj  se vidi kako je djevojčica uvučena u očevu majicu, a njezina je desna ruka oko njegovog vrata, tijela su pronađena u blizini Matamorosa, preko puta  Brownsvilla u Teksasu, a utopili su se u nedjelju,  prilikom ilegalnog pokušaja ulaska u SAD.

Isti izvor otkriva da je nesretna porodica stigla u pomenuti meksički grad  u nedjelju, nadajući se da će zatražiti azil od američkih vlasti , ali su odlučili preplivati Rio Grande pošto su su  shvatili da bi mogli završiti u nekom od imigracionih kampova prije nego što uđu u zvanični proces dobijanja azila.

“Otac je prvo  prešao sa devojčicom i ostavio je na američkoj strani. Onda se okrenuo da uzme ženu, ali je dvogodišnja kćerka krenuka  u vodu za njim. Kada je otišao da je spasi, struja ih je oboje odnijela  “, ispričala je meksička novinarka Guardianu.

Šokantna fotografija podsjeća na onu trogodišnjeg sirijskog dječaka Aylana Kurdija, čije je tijelo isplivalo na plaži u Turskoj 2015. godine i zbog toga mnogi očekuju da će njeno objavljivanje imati uticaja i na imigracionu politiku SAD.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku