hamburger-icon

Kliker.info

Šokantan obrat : Radončić za ubistvo Delalića i Ugljena htio optužiti Izetbegovića i Osmana Mehmedagića!

Šokantan obrat : Radončić za ubistvo Delalića i Ugljena htio optužiti Izetbegovića i Osmana Mehmedagića!

27 Januara
21:30 2016

fahro_17U toku je ročište na Sudu BiH u slučaju protiv Fahrudina Radončića na kojem tužilaštvo iznosi detalje o onome što stoji u optužnici. Tužilaštvo BiH  je najprije  pročitalo transkripte razgovora između Radončića, Safeta Oručevića i doktora Emira Talirevića. Nakon završetka kratke pauze nastavljeno je ročište o određivanju pritvora Fahrudina Radončića.

Tužitelj Mihajlović je potom počeo čitati transkripte prisluškivanih telefonskih razgovora, SMS-poruka i poruka koje je Radončić posljednjih dana s prijateljima razmjenjivao preko Vibera.U razgovoru sa Safetom Oručevićem, koji je nedavno vođen, Radončić otkriva svoj plan. „Bakir Izetbegović ne zna šta ga čeka od srijede. Od srijede ćemo ići brutalno u čelo, to će biti veliki šok“, kazao je Fahrudin Radončić.

On je Safetu Oručeviću najavio da će organizirati vanrednu press konferenciju, na koju će dovesti žene i djecu Ramiza Delalića Ćele i Nedžada Ugljena, a potom pokazati dokaze o naručiocima njihovog ubistva.

Radončić kaže da su glavni ljudi bili Bakir Izetbegović i Osman Mehmedagić Osmica (novi direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.) Rekao je da će ponovno podsjetiti na tekstove koji su svojedobno objavljeni u magazinima „Slobodna Bosna“ i „Dani“.

Tužitelj Božo Mihajlović je potom pročitao razgovor između Fahrudina Radončića i doktora Emira Talirevića, koji ga moli da se objavi afirmativni tekst u „Dnevnom avazu“ o Sebiji Seki Izetbegović.

„Kasno je sada. Ne može meni Bakir montirati 20 godina robije, a ja da mu štitim ženu. Poslije godinu i po dana, koliko mi pakuje Kelmendija, ide kontraofanziva“, ljutito je odgovorio Radončić.

On je još kazao da je Azra Sarić postala nevažan svjedok, da se više neće braniti na krivičnom nego na političkom terenu. U istom razgovoru kaže: “Oni tri mjeseca zloupotrebljavaju koaliciju, pakuju mu, misle da sam glupan, da ne znam šta rade, a ne znaju da će im se sada sve vratiti“, zaprijetio je Radončić.

(Kliker.info-Slobodna Bosna )

Podijeli

Jedan komentar

  1. Hana
    Hana 28 Januara, 03:15

    Masallah! Vala neka je jednom krenulo da se klupko odmotava.Napokon ce jednom sve izaci na vidjelo,dosta je bilo vise pljacke,mita.korupcije,terora,stranacke mafije,zastrasivanja,ibis tabs… Pohapsite sve,puna je Bosna Sanadera.Podrzavam medije u raskinkavanju svih afera,samo tako,nagazite te zohare.(ni to ime ne zasluzuju).Pozdrav svim postenim i cestitim ljudima.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku