hamburger-icon

Kliker.info

Šokantan intervju direktora Mercedesa : “Živjet ćemo dulje od 100 godina, a naša djeca nikada neće biti vlasnici automobila ni vozačkih dozvola”

Šokantan intervju direktora Mercedesa : “Živjet ćemo dulje od 100 godina, a naša djeca nikada neće biti vlasnici automobila ni vozačkih dozvola”

31 Jula
05:44 2017

Direktor  Mercedes Benza  Dieter Zetsche izjavio je u nedavno objavljenom razgovoru  da su mu umjesto proizvođača automobila glavni konkurenti Tesla, Google, Apple i Amazon te naveo dramatične promjene” koje nas očekuju u sljedećih 20 godina.

 Kako navodi Index . hr Zetsche je izjavio da će Uber postati najveća taksi služba na svijetu, a Airbnb najveća hotelska tvrtka. Također je rekao da će američki advokati ostati bez posla jer sistem  IBM Watson u   sekundama pruža pravne savjete s 90 posto tačnosti, dok je tačnost savjeta pravnika samo 70 posto.
“Naša djeca nikada neće biti vlasnici automobila ni vozačkih dozvola”
Zetsche predviđa da će u 2030. godini “kompjuteri postati inteligentniji od ljudi”, a već sljedeće godine će se pojaviti automobili sa samoupravljanjem za javnu upotrebu.
Tvrdi da će do 2020. cijela automobilska industrija biti poremećena jer “više nitko neće htjeti kupiti auto”:
“Pozvat ćete auto da dođe po vas, on će se pojaviti i odvesti vas do odredišta. Nećete morati ni parkirati, moći ćete raditi nešto drugo tokom vožnje i samo ćete platiti za prijeđenu udaljenost. Naša djeca nikada neće imati vozačke dozvole, niti će biti vlasnici automobila”.
“Mnogi inženjeri su potpuno prestravljeni zbog Tesle”
Zetsche smatra da će automobili na samoupravljanje spasiti milijune života svake godine jer će drastično smanjiti broj nesreća na cijelom svijetu.
“Većina automobilskih tvrtki će vjerojatno bankrotirati, a tehnološke tvrtke (Tesla, Apple, Google) će u revolucionarnom pristupu graditi kompjutere na kotačima. Mnogi inženjeri iz Volkswagena i Audija su potpuno prestravljeni zbog Tesle”, izjavio je Zetsche.
“Medicinska industrija će propasti, električna energija i voda će biti jeftine i čiste”
“Električni automobili će postati uobičajeni oko 2020. godine. U gradovima više neće biti toliko buke, a električna energija će postati nevjerojatno jeftina. Tako će i voda postati jeftina i čista”, rekao je Zetsche.
Također je ustvrdio da će doći do propasti medicinske industrije zbog uređaja Tricoder X, koji može identificirati “skoro svaku bolest” i bit će široko dostupan.
“Nestat će do 80 posto radnih mjesta, aplikacijom ćemo otkrivati laži političara”
Zetsche je rekao da će mobiteli na kraju ove godine imati ugrađenu opciju 3D skeniranja, a 3D printeri će biti toliko rašireni da ćemo si moći skenirati stopala, a zatim printati cipele u svojim
domovima.
Također je upozorio: “U sljedećih 20 godina nestat će 70 do 80 posto radnih mjesta. Svaki plan za uspjeh stvoren u 20. stoljeću osuđen je na propast u 21. stoljeću. Što god planirali, zaboravite ako to ne možete izvršiti putem vaših telefona”.
“Aplikacija pod nazivom ‘moodies’ već prema izrazu lica može prepoznati vaše raspoloženje. Do 2020. bit će razvijene slične aplikacije koje će moći razlučiti govorite li istinu. Zamislite političku debatu u kojoj možete vidjeti tko govori istinu, a tko laže”, rekao je Zetsche.
“Životni vijek će biti dulji od 100 godina”
Također je izjavio da će bitcoin postati glavna valuta na svijetu, a očekivani životni vijek će se produžiti na više od 100 godina.
“Do 2020. godine će 70 posto ljudi na svijetu imati smartphone, što znači da će imati pristup vrhunskom obrazovanju diljem svijeta”, rekao je Zetsche.
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku