hamburger-icon

Kliker.info

Smotra folkora u Srebrenici: Igrom i pjesmom za mir

Smotra folkora u Srebrenici: Igrom i pjesmom za mir

31 Maja
06:45 2015

folklor1U okviru kulturno – sportske manifestacije „Dani Srebrenice 2015“ u Srebrenici je večeras održana međunarodna smotra folkora pod nazivom „Igrom i pjesmom za mir“.Na smotri su učestvovala kulturno – umjetnička društva iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Nermin Alivuković, izvršni direktor kulturno – sportske manifestacije „Dani Srebrenice 2015“, je rekao da mu je drago da je KUD „Vaso Jovanović“ iz Srebrenice „domaćin i organizator smotre folkora gdje učestvuju i gosti iz susjednih zemalja.“

Glavni sponzor međunarodne smotre folkora je ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini. Direktorica Ureda za odnose sa javnošću američke ambasade Stefanie Altman Winas je rekla da joj je drago da je u Srebrenici da svi zajedno proslavljamo kulturu, umjetnost i mlade.

– Želim se zahvaliti gradu Srebrenici i načelniku opštine na saradnji na ovom projektu. Drago mi je da su tu kulturno – umjetnička društva, ali i step klub koji će na neki način predstaviti i dio američke kulture – dodala je Altman Winas.

– Došli smo na poziv organizatora i zaista se lijepo osjećamo. Narod je izuzetno gostoljubljiv i veoma lijep grad – istakao je Jovanović

Antonio Stipić, član KUD „Rodna gruda“ iz Dugog Sela u Hrvatskoj, je rekao da mu je drago da je u Srebrenici, što „nastupamo u ovom lijepom gradu i pred divnim ljudima koji su nas fino dočekali“.

Na smotri folkora u Srebrenici su nastupili: KUD „Rodna gruda“ Dugo Selo iz Hrvatske, Folkorni ansambl „Panonija“ iz Tuzle, KUD „Mića Tadić“ Krupanj iz Srbije, BKUD „Sevdah“ iz Zagreba, Step Africa Experience Show i KUD „Vaso Jovanović“ iz Srebrenice.

(Kliker.info-Faktor)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku