hamburger-icon

Kliker.info

Službene bilješke Državne bezbjednosti Srbije : Arkanovo ubistvo naredili su Slobodan Milošević, Mirjana Marković i njihov sin Marko !

Službene bilješke Državne bezbjednosti Srbije : Arkanovo ubistvo naredili su Slobodan Milošević, Mirjana Marković i njihov sin Marko !

27 Augusta
23:36 2016

ArkaN, piše u službenim bilješkama Državne bezbjednosti Srbije napisanim 18. januara 2000. godine, tri dana nakon što je komandant Srpske dobrovoljačke garde izrešetan u hotelu “Intercontinental”.
Arkan je sa tri hica u glavu ubijen u hotelu “Intercontinental” 15. januara 2000, a u službenim bilješkama od 18. januara iste godine piše:

“Sve sumnje Arkanove porodice i bliskih saradnika usmerene su na adresu Slobodana Miloševića i njegovog sina Marka. Poslednjih godinu dana Arkan se potpuno povukao i svu pažnju posvetio svom privatnom biznisu, otvarajući lanac pekara i poslastičarnica širom Beograda. Umesto Arkana je Boško Radonjić (koji je nedavno uhapšen van zemlje) odrađivao poverljive podatke za DB.

Njegov glavni pomagač bio je poznati kriminalac Šljuka. Radonjić i Šljuka su glavni ortaci Marka Miloševića, koji ih je uključio u sve svoje mutne poslove, od cigareta do droge. Njih trojica su bili na dnevnoj vezi i javno su se družili i sastajali u Radonjićevom ‘Lotos baru’ u Knez Mihailovoj ulici”.

Zabilježena je i izjava Arkanovog prijetelja:

“Arkan mi je jednom prilikom rekao da je smenjivanjem Jovice Stanišića Marko Milošević postao novi šef i javne i DB MUP Srbije”, navodi se u bilješci.U prilog tome da su Miloševići naredili Arkanovo ubistvo operativci DB-a navode da je ljudima iz vrha SPS-a i JUL-a koji su bili bliski Ražnatovićevi prijatelji zabranjeno da porodici izjave saučešće.

“Niko iz tadašnje vladajuće levice, niti iz vrha službe DB-a nije pozvao telefonom, a kamoli došao da izjavi saučešće Arkanovoj udovici. Pojedini Arkanovi prijatelji bliski vrhu SPS i JUL otkrili su da im skrenuta pažnja da se ni slučajno ne pojavljuju na Arkanovoj sahrani”, navedeno je u službenoj bilješci DB-a.

Lider SRS-a i član Odbora za kontrolu Službi bezbjednosti Vojislav Šešelj za “Srpski telegraf” potvrdio je da su bilješke autentične. On kaže da je Arkan stradao jer je namjeravao da sarađuje sa Haškim tribunalom.

“Tačno je sve što piše u beleškama DB, o tome sam i ja pisao u mojim knjigama, u ovom slučaju, Arkan se ponudio da bude ključni svedok protiv Slobodana Miloševića, u zamenu da se njegovo ime izbriše sa haških poternica”.

“Znam da su Arkan i Marko bili u sukobu, to nije tajna. Nikada nije utvrđeno da li je Arkan stradao zbog borbe oko prevlasti u podzemlju ili zbog tragičnih veza sa porodicom Milošević, mada je sva prilika da je u pitanju ovo drugo”, smatra Šešelj.

(BN TV)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku