hamburger-icon

Kliker.info

”Slobodna Bosna”: U službenom automobilu Vesne Budimir nisu pronađeni prisluškivači!

”Slobodna Bosna”: U službenom automobilu Vesne Budimir nisu pronađeni prisluškivači!

29 Januara
23:13 2014

Tužiteljica Vesna Budimir, dugogodišnja šefica Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, prva zamjenica glavnog državnog tužitelja Gorana Salihovića i kandidatkinja za buduću sutkinju Ustavnog suda Federacije BiH ponovno se, potkraj prošlog tjedna, našla u središtu medijske pažnje, nakon što je prijavila da je žrtva nezakonitog prisluškivanja.

Vijest da je u službenom automobilu u kojem se vozi Vesna Budimir slučajno otkriven uređaj za prisluškivanje u petak je prva objavila Federalna televizija, navodeći kako je naknadno otkriveno da je tužiteljica prisluškivana i u svom stanu.

Potom su njezine kolege iz Tužiteljstva BiH objavile da je odmah otvorena službena istraga kako bi se utvrdile sve činjenice po prijavi tužiteljice Budimir. No, ni sedam dana kasnije niti jedna policijska agencija koja je uključena u istragu, kao ni Tužiteljstvo BiH, nisu službeno potvrdili da je oprema za prisluškivanje uistinu pronađena.

Sudeći prema posljednjim informacijama iz izvora bliskih istrazi, prošlotjedna vijest o šokantnom „otkriću“ tužiteljice Vesne Budimir, koja je nagovještavala prvorazrednu špijunsku aferu, već bi do kraja ovoga tjedna mogla postati neviđeni medijski i pravosudni skandal.

Kako je, naime, Slobodnoj Bosni nezvanično potvrđeno, niti su u automobilu Vesne Budimir pronađeni tajni prisluškivači, niti su policijski istražitelji do sada uopće ušli u njezin stan. Prava je istina da je tužiteljica Budimir prošlog tjedna od direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Himze Selimovića tražila da se pregleda službeni automobil Ford Mondeo, nakon što se u vožnji na njezinom mobilnom telefonu aktivirala neobična aplikacija.

(Kliker.info/Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku