hamburger-icon

Kliker.info

Slobodan Vasković : Republika Srpska je nosač Ruskog udara na Srbiju, kako političkog, tako i obavješajnopodzemnog…

Slobodan Vasković : Republika Srpska je nosač Ruskog udara na Srbiju, kako političkog, tako i obavješajnopodzemnog…

24 Jula
06:58 2020

1.

Republika Srpska je nosač Ruskog udara na Srbiju, kako političkog, tako i obavješajnopodzemnog.

2.

Potvrdio je to svojim izjavama Milorad Dodik, nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem, obilno soleći ključne političke rane Srbije.

3.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da rješavanje pitanja statusa Kosova mora biti povezano sa budućim statusom Republike Srpske. 

„Mi vjerujemo da Srbija ima prirodno i državno pravo na pravo na Kosovo, kao i da je državno pitanje broj jedan za Srbiju pitanje Kosova. Mi smatramo da bi prvo nacionalno putanje Srbije trebalo da bude Republika Srpska“, kazao je Dodik poslije sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je ponovio da je za RS za njega država i da ovaj. bh. entitet ima svoje želje i ambicije, ali i svoje strahove. 

Navodeći da je RS veoma zainteresovana za razgovore u vezi sa statusom Kosova i Metohije, on je ocijenio da Kosovo ne može da bude međunarodno priznata država.

„Ako se međunarodno priznaje Kosovo, takav tretman treba da ima i RS, jer je to gotovo identična situacija i nacionalne i ostale istorijske okolnosti“, kazao je Dodik. (Agencije)

4.

Naravno da uopšte nije riječ o identičnoj situaciji i da je to Dodiku odlično poznato; Ali insistiranje na takvoj postavci je samo dio ataka Rusije na Srbiju, potom i na BiH, u kojem je Dodik njen borbeni ovan. I udaraće sa njim po zvaničnom Beogradu sve jače i nemilosrdnije. 

Dodikovo direktno miješanje u unutrašnja i spoljna pitanja Srbije, koje je potvrdio svojom vrlo agresivnom i nimalo prijateljskom izjavom, dovoljan su pokazatelj u kolikoj mjeri ne vlada sobom, već je na Ruskoj uzdi; Dodik nije bezazlen niti neiskusan da bi sebi olako dozvolio takav javni nasrtaj, ali nema kud! Ruska Marioneta nema drugog puta.

5. 

Dodik, lično, ne posjeduje nikakvu političku, niti bilo kakvu drugu snagu da RS nametne Srbiji kao prioritet; Da je prisili da stavi entitet ispred Kosova, ali primoran je da daje takve agresivne i radikalne izjave, jer Rusija to od njega zahtijeva.

6.

Dodik nema kud – mora da sluša naređenja iz Moskve; Potpuno je u Ruskim rukama! I nastaviće da pravi probleme Srbiji još veće i teže od onih koje je najavio. I od onih koji su se desili tokom julskih protesta i pokušaja upada huliganskih grupa u Skupštinu Srbije.

7.

Definitivno je da Dodikovi gaulajteri, zajedno sa ruskim naredbodavcima, stoje iza pomenutih nasilnika, koji su zloupotrijebili opravdani mirni protest građana zbog najave uvođenja ponovnih drakonskih mjera u borbi protiv pandemije, pretvarajući ga u divljački napad na Skupštinu Srbije.

8.

Dodik je još rekao da će Vučiću dostaviti svoj stav da je nemoguće razgovarati o posebnom statusu Kosova, a da se paralelno ne razgovara o statusu RS.

Dodik je kazao da je Vučić „to pitanje ozbiljno shvatio, ali na njega ništa nije odgovorio“. 

„Pokušaćemo da ga ubijedimo da je veoma važno da se pitanje Kosova i RS posmatraju jedinstveno“, rekao je Dodik, dodavši da bi se to pitanje moglo naći i u Narodnoj skupštini RS. 

Prema njegovim riječima, takav pristup nije protiv Dejtonskog sporazuma.

U medjuvremenu, dodao je, RS neće dozvoliti da BiH prizna nezavisnost Kosova. 

„Ne želimo bilo kome da nanesemo bilo kakvo zlo, ali isto tako smo spremni i odlučni da branimo naše interese i da RS i Srbija, bez oklijevanja i bez ikakvih zabrana, mogu jasno da iskažu svoje interese“, rekao je Dodik. (Agencije)

9.

Vučić je itekako odgovorio Dodiku i to odmah nakon njegove konstatacije da “nije ništa odgovorio” na njegove nesprovodive, ali izuzetno opasne namjere, demolirajući ga isticanjem da je “za Srbiju Dejtonski sporazum sveto pismo” i, kako je rekao,  “voljeli bismo da stvari ostanu u okviru tog sporazuma”.

10.

Vučić je odgovorio Dodiku kako bi ga Kremlj jasno čuo.

11.

“Za sve druge ideje koje je iznosio Dodik, naša je obaveza da čujemo i saslušamo, da vidimo nešto u pisanom obliku”, rekao je Vučić, dodatno minimizirajući naručeni udar Dodika na njega.

12.

Zajednički pres je pokazao da su odnosi Vučića i Dodika u vrlo lošoj fazi, sa tendencijom daljeg zaoštravanja; Pogoršanje je počelo još polovinom marta i od tada ima trend rasta, koji će se nastaviti.

13.

Pomoć koju je Vučić, u ime Srbije, uručio RS, posjete određenim ustanovama, te najave novih projekata samo su diplomatski način skrivanja nimalo prijatnih, vrlo neugodnih, razgovora iza kulisa cijelog događaja, koji se desio u Banjaluci.

14.

“Specijalne i paralelne” veze Srbije i RS Rusija sve više veže u Gordijev čvor; Vučić jeste u političkim problemima oko Kosova, ali zna da su Dodikovi mnogostruko veći i da je u ogromnoj prednosti pred njim; Uz to, Vučić je sve samo ne “svilen”, što je Dodiku odlično poznato, kao što mu je itekako znano da predsjednik Srbije nema milosti kada procijeni da je došlo vrijeme za dekapitaciju protivnika.

15.

Dodik je, kao vlastodržac u RS, politički nadživio sve srpske predsjednike i premijere od 1998. godine do danas. Ali za sve postoji “prvi put”, pa tako i za  navedenu konstataciju.

Vrijeme obračuna tek slijedi! I specijalnih i paralelnih!!!

Slobodan Vasković

Podijeli

2 0 komentara

 1. Dje ga nadje medj ovnovima
  Dje ga nadje medj ovnovima 24 Jula, 08:44

  Borbeni ovan. Ta ti je dobra. A i sve drugo ima smisla.

  Odgovori
 2. FAJTER
  FAJTER 24 Jula, 20:37

  VASKOVIĆU NISI VREDAN NI PREZIRA,TEBI JE DRAŽE DA NAM KOMANDUJU ONI KOJI HOĆE DA BUDEMO GENOCIDAN NAROD A TO ŠTO JE U ZADNJUH STO GODINA POBIJENO DVA MILIONA SRBA ZA SLOBODU I ONIH KOJI SU ZAJEDNO SA OKUPATORIMA PRILJEŽNO KLALI SRBE.TI ISPUNJAVAŠ NJIHOVE ŽELJE I ZBORIŠ ONO ŠTO BI ONI ŽELJELI.PETNAEST GODINA PRIČAŠ SAMO ŠTO NIJE PAO DODIK A REPUBLIKA SRPSKA SE VEĆ RASPALA,VIDIŠ DA JE TO GOLA NEISTINA.SRBI NA PODRUČJU BIVŠE JUGOSLAVIJE SE POLAKO KONSOLIDUJU I UZIMAJU POLAKO SVOJA PRAVA KOJA IM JE GARANTOVAO I USTAV IZ 1974-e.ZAMISLI VASKOVIĆU U TOM USTAVU PIŠE DA PRAVO NA SAMOOPREDELJENJE DO OTCJEPLJENJA IMAJU NARODI I SAMO NARODI.SRBI SU BILI KONSTITUTIVNI U HRVATSKOJ.BIH.CRBOJ GORI I MAKEDONIJI PA PREMA TOME NIJE SE MOGAO ZAREZ PROMJENITI BEZ VOLJE SRBA.TO JE BILO PO PRAVU A ŠTA SE RADILO:
  1.PRVO I OSNOVNO NIJE ODRŽAN REFERENDUM SVIH NARODA NA TERITORIJI SFRJ ISTOVREMENO,ŠTO SE MORALO URADITI.
  2.U HRVATSKOJ IH PRETVORE U MANJINU BEZ IKAKVOG PRAVNOG OSNOVA A SAVEZNA DRŽAVA I SRBIJA ĆUTE I TVOJI VASKOVIĆU PRIČAJU O AGRESIJI.BOLJE BI BILO DA SE SFRJ OBRAČUNALA NEMILOSRDNO SA STOTINJAK SECESIONISTA ONDA NEBI BILO NI RATA NI 150000 MRTVIH NI MRŽNJE NI RAZARANJA.
  ZNAČI POSLIJE ODRŽANOG REFERENDUMA NARQ DA NA SFRJ NIVOU I KAD BI SE SAZNALE VOLJE SVIH NARODA ONDA PREUREDITI DRŽAVU PO ISTINSKOJ VOLJI NARODA(govorim u množini).
  3.U BIH SU NAS PREGLASAVALI(a na to nisu imali pravo) I VEZALI ZASTAVU SA HRVARIMA I ŠTA SU REALNO DOBILI:
  a)U SRBIJI I CRNOJ GORI SU MANJINA A U BOSNI VLADAJU NA FRTALJ BOSNE,A SA ONIM ŠTO SU VEZALI ZASTAVU OD NJH SU DOŽIVJELI UZP.
  BIJEDAN SI VASKOVIĆU KAO I ONI ŠTO KAŽU DA TREBINJE NIJE SRPSKI GRAD A JA KAŽEM DA JEST JER SE SAMO U SRPSKOM GRADU I SRPSKOM RODU MOŽE RODITI SRĐAN ALEKSIĆ A KOD NJH JOK MORE.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku