hamburger-icon

Kliker.info

Slavan , hrabar i human : Richard Gere sa migrantima blokiranim na brodu u Sredozemnom moru

Slavan , hrabar i human : Richard Gere sa migrantima blokiranim na brodu u Sredozemnom moru

10 Avgusta
04:26 2019

Glumac Richard Gere posjetio je libijske migrante koji se više od sedam dana ne mogu iskrcati sa španskog humanitarnog broda na Sredozemnom moru. Na brodu se nalazi 121 osoba, a Gere im je donio zalihe hrane i razgovarao sa nekoliko migranata koji su izbjegli od rata u Libiji.

Brod se nalazi u međunarodnim vodama u blizini italijanskog ostrva Lampeduza nakon što mu je zabranjeno uploviti u luke u Italiji i na Malti, prenose mediji.

Kako navodi TV N1 Gere je pozvao svijet da pomogne ljudima koji se nalaze na brodu, “našoj braći i sestrama”.

Brod je na pučini već osmi dan jer nijedna evropska zemlja ne želi primiti migrante sa broda, a ukoliko uplove u italijanske vode prijeti im kazna od oko milion eura.

Evropske vlade sve više zatvaraju vrata migrantima. Takvu politiku predvodi italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

Nevladina organizacija na čijem se brodu nalaze migranti rekla je da su i Španija i Malta odbile otvoriti svoje luke, a Evropska komisija intervenira samo na zahtjev nacionalnih vlada.

Podijeli

Jedan komentar

  1. FAJTER
    FAJTER 14 Avgusta, 18:27

    PA IDIOTI KAD JE HUMAN NWKA IH VODI SA SOBOM,KAO ŠTO MU JE SALVINI PREDLOŽIO.DOSTA BRE VIŠE PRIČE O JADNIM MIGRANTIMA,JER KAD SU RUŠILI GADAFIJA SKAKALI SU OD RADOSTI. GDJE IM JE SAD AMERIKA DA IM POMOGNE.BOLI AMERE KURAC ZA NJIH JER SU ONI UZELI NAFTNE IZVORE A NAROD IH NE ZANIMA.GIR HUMAN MAJKE TI; DOŠAO ,USLIKAO SE I DONIO NEŠTO HRANE KOJU JE NEKO DRUGI PLATIO I SAD ISPADE HUMAN.FINO MU JE REKAO SALVINI DA IH VODI U SVOJE VILE U HOLIVUD,ALI OĆE KURAC NEMA NIŠTA OD TOGA JER TAKVI SVOJ KOMODITET NEDAJU NIKOM, A OVAMO MORALIŠU. PUN MI JE KURAC TAKVIH LIKOVA A I VI POKAZUJETE DA SE STALNO VEŽETE NA POGREŠNE JASLE KAO I UVIJEK U ISTORIJI.PRIČA O MIGRANTIMA JE ŠUPLJAK I KO KAŽE DA SMO DUŽNI DA O NJIMA UOPŠTE RAZMIŠLJAMO.KO IH VOLI NEKA IH VODI SVOJOJ KUĆI A NAS NORMALNE NEKA OSTAVI NA MIRU.

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku