hamburger-icon

Kliker.info

SIPA i Tužilaštvo provode akciju protiv krijumčarenja ilegalnih migranata

SIPA i Tužilaštvo provode akciju protiv krijumčarenja ilegalnih migranata

03 Jula
10:34 2018

Tužilaštvo BiH je saopćilo da je provedena akcija u borbi protiv krijumčarenja ilegalnih migranata. Akcija je usmjerena na ukupno šest osoba, osumnjičenih da su duži vremenski period, na području Bihaća, vršili nezakonit transport, skrivanje, smještanje i prebacivanje ilegalnih migranata preko granice BiH, čime su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, od ranih jutarnjih sati, na području Bihaća i okoline, vrše lišenja slobode i pretrese osoba, osumnjičenih za krijumčarenje ilegalnih migranata, prenosi NAP.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su da su dulji vremenski period, kao organizirana skupina, dolazile u kontakt sa osobama koje kao ilegalni migranti borave u BiH, nakon čega su te osobe iz različitih krajeva BiH, za novčanu korist, tajno prevozili i smještali na području Bihaća i okolice, a nakon toga čekali pogodan trenutak za njihovo ilegalno prevođenje, izvan graničnih prijelaza na područje R Hrvatske, kako bi im omogućili dalje kretanje ka zemljama EU.

U ovom predmetu, SIPA i Tužilaštvo BiH proveli su istragu te prikupili dokaze da su osumnjičeni na ovaj način, vršili kaznena djela uz sticanje veće imovinske koristi.

Nakon izvršenih lišenja slobode i pretresa, osumnjičeni će prema instrukcijama postupajućeg tužitelja, biti predati na dalje procesuiranje.

Oznake
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku