hamburger-icon

Kliker.info

Sezona lova : Policija pretresla kuću Ratka Mladića u Beogradu

Sezona lova : Policija pretresla kuću Ratka Mladića u Beogradu

23 Februara
14:05 2010

U porodičnoj kući haškog optuženika Ratka Mladića u Beogradu policija je tokom današnjeg pretresa pronašla veću količinu novca, izjavio je advokat Svetozar Vujačić koji se nalazi na licu mjesta. Prema njegovim riječima, policija je tokom pretresa, u prisutnosti dva svjedoka, zaplijenila i više CD-ova, diskova, kaseta i rokovnika. U kući se nalazi Mladićev sin Darko koji se kasno sinoć prvi put nakon šest mjeseci vratio u Beograd. Komšija koji je bio svjedok prilikom pretresa kuće rekao je novinarima da je novac pronađen u stanu beogradskog hirurga koji se nalazi u istom objektu. Prema nepotvrđenim informacijama, riječ je o 70 000 eura, a pored novca pronađeno je i oružje za koje vlasnik ima dozvolu. Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević izjavio je u Hagu da je cilj akcije pretresa kuće Ratka Mladića u Beogradu "presjecanje finansijskih tokova".

U porodičnu kuću zločinca Mladića u Beogradu na poziv njegovog sina Darka ušao je advokat Svetozar Vujačić, javlja izvještač Srne. Vujačić je advokat uključen u tim za odbranu Radovana Karadžića u Hagu. Od ranih jutranjih sati jake snage žandarmerije drže kuću na Banovom Brdu u okruženju, a u toku je pretres koji se vrši po nalogu Tužilaštva za ratne zločine Srbije. Iz Beograda je najavljena mogućnost da će se nakon akcije javnosti obratiti tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević i glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc.Više od 50 pripadnika Žandarmerije blokiralo je širi krug oko Mladićeve kuće u ulici Blagoja Parovića.Mladićeva kuća pretresana je u više navrata i ranije.Prema optužnici Haškog suda Ratko Mladić tereti se za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja zbog progona, ubistava, deportacije i nehumanog postupanja, terorisanja i uzimanja talaca, u kojima je on učestvovao.Pored toga, on je optužen i za genocid nad bošnjačkim stanovništvom u Srebrenici u julu 1995. godine.

Vukčević: Pretres dio redovnih aktivnosti Akcionog tima                     Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da se pretres porodične kuće sina Ratka Mladića sprovodi u sklopu redovnih aktivnosti Akcionog tima za lociranje i hapšenje haških optuženika.Darko Mladić, sin haškog optuženika Ratka Mladića, nije htio jutros da komentariše pretres.- Ne dajemo nikakve izjave – rekao je Darko Mladić u telefonskoj izjavi.Prilaz Mladićevoj kući u beogradskom naselju Banovo Brdo od jutros blokira nekoliko desetina pripadnika specijalnih jedinica policije, a u blizini se nalaze i brojne novinarske ekipe.Kuća u ulici Blagoja Parovića 119 posljednji put je pretresana u decembru 2008. godine, kada je policija istovremeno izvršila pretres na još tri lokacije u Beogradu i jednoj u Obrenovcu.Kako je tada objašnjeno iz Tužilaštva za ratne zločine, akcija je za cilj imala pronalaženje dokaza i informacija koje bi mogle dovesti do lociranja i hapšenja Ratka Mladića.Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić i nekadašnji predsjednik Republike Srpske Krajine Goran Hadžić jedini su haški optuženici koji se i dalje nalaze van domašaja Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.  (Kliker.info-Tanjug-Srna-Fena)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku