hamburger-icon

Kliker.info

Šešelj pred kamerom Face TV : “Nikolić je bio četnički dobrovoljac u istočnoj Slavoniji, a Vučić na Jevrejskom groblju u Sarajevu” (Video)

Šešelj pred kamerom Face TV : “Nikolić je bio četnički dobrovoljac u istočnoj Slavoniji, a Vučić na Jevrejskom groblju u Sarajevu” (Video)

21 Decembra
07:49 2014

seseljFace1Haški optuženik, Vojsilav Šešelj , u ekskluzivnom intervjuu za FACE je izjavio da je “Srebrenica ključna srpska kompromitacija i da je važno da se to kaže jer je Srebrenica najmračnija tačka na srpskoj strani””Ja ne osporavam zločin u Srebrenici,samo tvrdim da nije genocid. Bila su tri logora u Prijedoru gdje su ljudi ubijani, maltretirani i pljačkani. To su bili i civili. Ja ne osporavam zločine u Prijedoru, ja ne osporavam zločin u Srebrenici, neću da osporavam nijedan zločin“.- izjavio je Šešelj.

Odgovarajući na pitanje o ratnoj ulozi sadašnjeg predsjednika Srbije Nikolića i premijera Vučića, Šešelj je direktno rekao da “ako je on ratni zločinac,onda su to i Nikolić i Vučić“.”Nikolić je bio dobrovoljac u istočnoj Slavoniji,i za ratne zasluge je postao četnički vojvoda. Vučić je bio dobrovoljac na Jevrejskom groblju (u Sarajevu), kod Slavka Aleksića. Vučić je uvijek davao mnogo ekstremnije izjave od mene. Ja nikada nisam izjavio da ću za jednog Srbina ubiti 100 Muslimana, Vučić jeste”, kazao je Šešelj.

U intervjuu koji je objavljen u Centralnom Dnevniku FACE-a, Šešelj je izdvojio Željka Ražnjatovića Arkana: “!Nisam štedio zločince sa srpske strane. Arkan  je bio zločinac pod firmom državne službe bezbjednosti.U Zvornik, 1992 godine došao je sa policijskim kolima Saveznog SUP-A (policije) i rotacionim svjetlima sa 39 svojih ljudi. Po nalogu Biljane Plavšić, lokalna vlast u Zvorniku mu je dala 350.000 maraka da ratuje“- rekao je Šešelj.

Na pitanje zašto su hrvatski političari burno reagovali na njegovo puštanje iz Haga abosanski tj bošnjački nisu, Šešelj je odgovorio:”Bošnjački političari su inteligentniji. Hrvati su se ponašali kao somovi kada se upecaju na dudubak, mamac. Sarajevo me poznaje. Sarajevskim jalijašima niko nije bio ravan, ni u Beogradu, ni u Zagrebu, ni u Jugoslaviji. Niko se nije upecao na moje izjave u Sarajevu. Ja bih volio da jeste. Sarajevo je moj rodni grad. Neko bi me tamo dočekao radosno, neko s mržnjom. U Beogradu su me mnogi dočekali s mržnjom.“

Odgovarajući na prozivke da je on etnički Hrvat, Šešelj je odgovorio: “Ima mnogo Hrvata koji tvrde da sam ja Hrvat. Hrvati žale što ja zaista nisam Hrvat, voljeli bi da sam njihov. Teška rana za mene je što su moja tri kuma,Nikolić,Vučić i Drašković, izdajnici srpskog naroda”, rekao je Šešelj.Na ponovljeno pitanje da li će se u Hag vratiti dobrovoljno, Šešelj je odgovorio da neće i dodao: “Ako me Nikolić i Vučić uhapse, kao moji direktni saučesnici u ratnim zločinima, onda šta ja tu mogu“…Na početku razgovora, na pitanje kako objašnjava paradoks da je nekada najmlađi doktor nauka u zemlji postao nacionalista,Šešelj je rekao da je nacionalizam stekao u porodici. (Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku