hamburger-icon

Kliker.info

Šerbedžija u Sarajevu : Došao sam da podržim ljude koji žele da kažu da im nije dobro, koji žele da nešto promijene

Šerbedžija u Sarajevu : Došao sam da podržim ljude koji žele da kažu da im nije dobro, koji žele da nešto promijene

22 Februara
16:28 2014

Radeprotest12Iako su najavljene masovne demonstracije, i u subotu se na protestima pred Predsjedništvom BiH okupilo oko 200 ljudi, nakon čega je kao i prethodnih dana uslijedila blokada raskrsnice kod Higijenskog. Nakon nekog vremena, jedan od prisutnih je pozvao dio građana da pređu na raskrsnicu na Skenderiji, prešlo ih je 30-al ali su se nakon kraćeg vremena ponovo vratili kod Higijenskog.Među demonstrantima, kao 1992. pred Parlamentom na Marijin Dvoru, pojavio se glumac Rade Šerbedžija.

“Zadnji put kad ste bili na protestu u Sarajevu, nismo se baš lijepo poslije toga proveli”, govorimo mu dok ga okružuju brojni građani koji se s njim žele fotografirati.

“Eh, bilo je to drugo, tada jeste počeo rat, ali sada je drugo, došao sam da podržim ljude koji žele da kažu da im nije dobro, koji žele da nešto promijene, i zato sam ovdje”, kazao nam je Šerbedžija. Kaže da je u BiH povodom dodjele nagrade koju treba u nedjelju da primi u Zenici, ali da je odlučio doći dan ranije kako bi podržao demonstrante.

Stariji će se sjetiti da je Šerbedžija, skupa sa Josipom Pejakovićem i drugima, bio na velikim antiratnim demonstracijama na Marijin dvoru nakon kojih je počeo rat u Sarajevu. “Posljednji zagrljaj, bratski zagrljaj, istinski, iskren, onako nenajavljen osjetio sam 6. aprila 1992. godine u Sarajevu, od Radeta Šerbedžije, kada smo zajednički pjevali pjesmu: ‘Neću da pucam u druga svog’ pred Skupštinom Bosne i Hercegovine”, sjetiće se u jednom od tekstova Pejaković.Nadamo se da će nakon ovog Šerbedžijinog pojavljivanja u Sarajevu ipak izbiti – mir. (Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku