hamburger-icon

Kliker.info

Šemsudin Mehmedović : “Odlučio sam se da budem kandidat jer su se svi drugi povukli”

Šemsudin Mehmedović : “Odlučio sam se da budem kandidat jer su se svi drugi povukli”

15 Maja
16:08 2015

mehmedovic-semso1Čekao sam zadnji tren ne bi li se neko pojavio da ga podržim. Ali obzirom na ambijent koji vlada u predkongresno vrijeme u SDA, mnogi su vidjeli svoju šansu i pogodbama isposlovali određenu poziciju.To je neodrživo, jer SDA vuče na dno. Ionako tešku poziciju Bošnjaka u BiH još više otežava. Jer, SDA ne postoji zbog određenih samodopadnih kadrova već naprotiv, treba nam jaka SDA radi BiH, radi ravnopravnosti Bošnjaka sa svim koji žive u BiH. Zato sam dopustio da me kandidiraju, napisao je na svom Facebook profilu Šemsudin Mehmedović.

Državni zastupnik i predsjednik OO SDA Tešanj bit će protukandidat Bakiru Izetbegoviću za predsjednika stranke koji će biti izabran na Kongresu SDA 26. maja.
Nadalje, Mehmedović navodi taksativno šta je to što treba SDA.

1.Treba nam jasno definisana politika SDA i unutrašnja i vanjska. Treba nam zaštita svakog čovjeka, treba nam politika SDA koja će obezbijediti da Bošnjaci ne budu proganjani nigdje na zemaljskoj kugli.

2. Treba nam sloboda potpuna, u kojoj će svi imati šansu za posao, za društveno dokazivanje sloboda u svakom smislu.

3. Treba nam pravedno društvo. To posebno treba da promovira SDA, jer čovjeka najviše ubija nepravda.

Zato ću u narednim danima ponuditi novi koncept članovima SDA, jer građani BiH, članovi SDA i svi ljudi zaslužuju bolje, napisao je Mehmedović.

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku