hamburger-icon

Kliker.info

Semir Osmanagić ne odustaje: Hipoteza o postojanju piramida se ostvaruje?!

Semir Osmanagić ne odustaje: Hipoteza o postojanju piramida se ostvaruje?!

07 Decembra
00:55 2006

Rezultati geoarheološke kampanje koju smo uradili u proteklih godinu dana, govore da su zidovi Bosanske piramide Sunca građeni od betonskih blokova, terase piramide Mjeseca od blokova pješčara  povezanih identičnim materijalom kao prethodna piramida, a cijeli kompleks povezan je podzemnim tunelima, izjavio je sinoć u Zenici Semir Osmanagić, predsjednik Upravnog odbora Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Sve ovo dokazuje da se posljednja hipoteza o postojanju prvog piramidalnog kompleksa u Europi polako ostvaruje, siguran je Osmanagić.

Osmanagić je sinoć na Fakultetu za metalurgiju i materijale Univerziteta u Zenici gostovao na prezentaciji naučnih rezultata geoarheološke kampanje koju je Fondacija ”Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” vodila tijekom 2006. godine.

Prezentaciju su organizirali Rektorat Univerziteta u Zenici i Fondacija, a rektor Univerziteta u Zenici prof.dr. Sabahudin Ekinović i prorektor za znanstvenoistraživački rad prof.dr. Darko Petković, istaknuli su da će ova visokoškolska ustanova nastaviti suradnju s Fondacijom ”Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Isto je tijekom svog obraćanja potvrdio i Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona.

Posjetitelji prezentacije imali su priliku pogledati dokumentarni film ”Međunarodna verifikacija projekta za 2006. godinu”.

(Fena)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku