hamburger-icon

Kliker.info

Selektor Milošević potvdio: “Ahmedhodžić ne dolazi na okupljanje reprezentacije”

Selektor Milošević potvdio: “Ahmedhodžić ne dolazi na okupljanje reprezentacije”

09 Oktobra
15:48 2023

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se danas na Ilidži, pred mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Tim povodom se javnosti obratio novi selektor Savo Milošević.

Svi dolaze osim Ahmedhodžića. Prije nego počnem svoj posao zamolio bih vas sve da tu temu Anela ostavimo za sljedeće okupljanje. Razgovarao sam sa njim, vrlo korekno, i vjerujem da ćemo to riješiti. Ne bih zalazio kako, šta, zašto. Ja nisam želio da insistiram da dolazi ako nije potpuno u glavi, takve nećemo, nećemo momke koji nisu 100% u glavi tu. Tako da bih vas zamolio da tu temu ovaj put sklonimo i da se bavimo momcima koji su tu”, rekao je Milošević na početku.

Potom je saopćio odlične vijesti, da će Dennis Hadžikadunić biti spreman uprkos povredi koju je zadobio proteklog vikenda u HSV-u.

“Hadžikadunić će biti spreman za igru. Rade Krunić neće doći, on nema šanse da bude spreman. Imamo problem i sa Adnanom Kovačevićem. Uputili smo poziv Gojkoviću iz Orenburga, s obzirom na to da imamo problem na centarhalfu. Kovačević će stići u toku dana, nisu uspjeli u Poljskoj uraditi magnet, ali ono što je pretpostavka je da će biti jako teško da bude spreman za utakmice”, rekao je selektor.

Kvalifikacije su izgubljene, a Milošević na pitanje da li će četiri utakmice iskoristiti kao pripremu za baraž, odgovara ovako:

“Svaku utakmicu za reprezentaicju moraju da igraju oni koji su najbolji i najspremniji. Kalkulacije tog tipa ne bi trebale da budu dozvoljene u bilo kojoj reprezentaciji. Ja ne priznajem ni prijateljske utakmice, kad je nacionalni tim u pitanju. One su mi isto jako bitne. Bitne su ovo utakmice i nisu samo priprema za baraž. Bitne su zbog koeficijenta, samopouzdanja… niza stvari. Možda pravim sam sebi problem ovim što govorim, ali ovo je nacionalni tim. Nema ovdje opravdanja”.

Gostovanje Lihtenštajnu savršena je prilika za pobjedu na debiju.

“Slažem se da je bolje što igramo s Lihtenštajnom, nego s nekom ozbiljnom reprezentacijom. Ali, moramo i njih shvatiti ozbiljno da ne bi bilo problema”, istakao je Milošević.

(Kliker.info-SC Sport)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku