hamburger-icon

Kliker.info

Šeki Radončić upozorava : rna Gora je bure baruta, lako može eksplodirati (VIDEO)

Šeki Radončić upozorava : rna Gora je bure baruta, lako može eksplodirati (VIDEO)

10 Aprila
15:03 2021

U Crnoj Gori je veoma dramatična situacija, to je jedno bure baruta koje lako može da eksplodira, samo je potrebna jača varnica, opisao je aktuelnu situaciju u  našoj državi, novinar i publicista Šeki Radončić u intervjuu za N1.

“Dok razgovaramo neki od puteva prema Podgorici su blokirani. Počela se dešavati jedna vrsta crnogorskog proljeća, crnogoskog ustanka. Tu mislim na Crnogorce, te pripadnike manjiskih naroda – Bošnjake, Hrvate, Albance. Jednostavno se osjećaju toliko pritisnuti, da taj pritisak izaziva kontrareagovanje.

Već su počela okupljanja, već su počeli protesti i blokiranja crnogorskih saobraćajnica. Ogroman je pritisak na Crnu Goru, da tako kažem, velikosrpskih bojovnika iza kojih stoji Rusija. Sve u režiji Srpske pravoslavne crkve. I što se prvi put dešava, u režiji sopstvene vlade”, izjavio je Šeki Radončić za N1.

Aktuelna Vlada Crne Gore stavlja tuđe interese ispred sopstvenih interesa, nema manjinskih interesa. Sto dana nove vlade se pretvaraju u ‘etnički inžinjering’ i takozvanim legalnim putem pretvaraju se već u ‘ novi entitet kakav je Republika Srpska’, dodaje Šeki Radončić. On je to zaključio analizirajući zakon, nazvan ‘demografskim inžinjeringom’ bez javnih i akademskih rasprava. Prema ovom zakonu dijaspora ne bi mogla glasati. Zato bi se po kratkom postupku omogućio glas za 32.000 Srba, koji još nemaju to pravo.

Šeki Radončić je povezao spomenuti zakon i sa ‘Hitlerovim državljanstvom Rajha’.

Govoreći o negiranju genocida u Srebrenici od ministra pravde Crne Gore to ocijenio moralnim divljaštvom i kršenjem kulture sjećanja i veličanje zločina i zločinaca, čime se puni ‘ta crnogorska čaša.’

“Sve je dovelo do toga da je juče izašao narod na ulice. Sadašnji premijer je demonstrirao kako to misli riješiti. Tako što je službeni autombil koji vozi njegovu kćerku uletio u masu demonstranata i povrijedio dvojicu građana. Već su objavljeni snimci na kojim vozač, bez obzira na upozorenje policije, dodaje gas. Primiče se ljudima i jednostavno ih ‘podiže’ što se već smatra da im je ugrozio život”, govori Šeki Radončić o dramatičnim zbivanjima na protestima.

Premijer Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić optižio je predsjednika države, Mila Đukanovića da ‘destabilizuje državu’.

Na pitanje da li je riječ o sukobu pristalica nove vlade i starog predsjednika Radončić za N1 kaže: “Mislim da se ovdje radi o bahatosti nove vlasti. Đukanović s ovim ima veze koliko vi ili ja”.

“Đukanović i dalje služi kao neka vrsta stabilizatora. Još je tu čovjek razuma, iako su crnogorski suverenisti nezadovoljni. Čak smatraju da je to jedno preblago reagovanje. Mislim da Đukanović mudro vodi državu i da je to jedina politička figura koja sada ima stvarnu političku težinu”, zaključio je za N1 Šeki Radončić.

(Kliker.info-Face TV)

 

Podijeli

4 0 komentara

 1. FAJTER
  FAJTER 11 Aprila, 09:34

  ŠEKI ŠTA TI NIJE JASNO.NISI SHVATIO DA JE 2O GODINA DOSTA DA SE ISPIŠAVATE PO GLAVI SRPSKOG NARODA U CRNOJ GORI KOJI JE NOSEĆI STUB CRNE GORE I KOJI JE JEDINI NAROD TAMO.TI BI DA GLASA DIJASPORA A DA SRBI KOJI SU ROĐENI U CRNOJ GORI NEMOGU GLASATI
  VI,KONKRETNO,VI BOŠNJACI BI DA SLAVITE PAD KONSTANTINOPOLJA U SRED CRNE GORE KOJA SE SA TURCIMA KLALA ZA SVOJU SLOBODU I ČIJI SU VLADARI I VOĐE BILE SRPSKE PRAVOSLAVNE VLADIKE A VI SLAVITE PAD CARIGRADA KOJI JE BIO CENTAR PRAVOSLAVLJA.KO ONDA RAZGRAĐUJE CRNU GORU SRBI KOJI SU JE STVARALI I ODRĆALI KROZ VIJEKOVE ILI VI ŠTO ARLAUČETE PO ULICAMA SVAKOG 29-og MAJA SLAVEĆI TURSKI VANDALIZAM KOJI SU KAD SU UŠLI U SVETU SOFIJU ŽIVOG PATRIJARHA UZIDALI U ZID CRKVE A OSTALA ZVJERSTVA SU BILA NEVIĐENA.JOŠ NEŠTO CETINJSKIH KOPILANA IZ VREMENA TALIJANSKE OKUPACIJE I VI ZAJEDNO SA ŠIPTARTIMA IZ ULCINJA I TUZI NISTE NIKAKVA OPASNOST ZA CRNU GORU TAKO DA OD RATA U CRNOJ GORI NEMA NIŠTA.SVIMA VAMA PO 25 PO TURU ČISTO VASPITNO I DA VAM UĐE U GLAVU DA PIŠANJA PO SRBIMA NEMA, I MIRNA CRNA GORA.

  Odgovori
 2. ISTRAZIVAC
  ISTRAZIVAC 11 Aprila, 16:54

  MORAS SHVATITI FAJTERU DA CRNA GORA NIKADA NECE UCI U VELIKU SRBIJU, BEZ OBZIRA STO SU TO PREVELIKE ZELJE SRBIJE I NJENIH POLENA. ZAO MI JE STO SRBIJA NEMA IZLAZAK NA MORE (OVO OZBILJNO MISLIM) ALI NE MOZE SRBIJA ZBOG TOGA OSVAJATI CRNU GORU I DOBITI IZLAZAK. TI FAJTERU MORAS MALO VISE DA PROUCIS SVJETKU HISTORIJU KAKO BI MOGAO PISATI TACNE KOMENTARE O SVJETSKOJ HISTORIJI PA I O TURSKOJ I GRCKOJ ZA VRIJEME RATOVANJA I OSVAJANJA TUDJIH TERITORIJA PA TAKO I SOFIJE.

  Odgovori
 3. FAJTER
  FAJTER 11 Aprila, 23:18

  DEČKO NEMOJ SAMNOM DA SE BOČIŠ IZ ISTORIJE JER SIGURNO GUBIŠ.TI NEZNAŠ DA NA TERITORIJI DANAŠNJE TURSKE DO 1O71-e I BITKE KOD MANCIKERTA (MANZIKERTA) NIJE BILO NIJEDNOG TURČINA SELDŽUKA (I OSMANLIJE SU USTVARI ISTI KAO I OSTALI SAMO ŠTO JE DINASTIJA DOBILA IME PO OSMANU KOJI JE NASLIJEDIO SVOG OCA ERTUGRULA KOJI JE PRIPADAO JEDNOM MALOM PLEMENU KAY KOJE JE IMALO 4OO ŠATORA A ONI SAMI SU ČINILI VELIKO PLEME OGUZA KOJE JE PRIPADALO SELDŽUCIMA.TOLIKO O TOME.MOŽEMO I DALJE O SULEJMAN ŠAHU I KAJA ALPU ITD,ITD.KAKO TO DA JEDAN TURKMEN IZ AHLATA I NJEGOVI POTOMCI IMAJU PRAVO NA 11OO GODINA STARU HRIŠĆANSKU IMPERIJU I NA NJENU PRESTONU CRKVU СВЕТУ СОФИЈУ KOJA JE STARIJA OD SAMOG ISLAMA.ZNAČI AJA SOFIJA JE POČETA GRADITI ZA VRIJEME KONSTANTINA JOŠ 33O-e IBILA JE NA MJESTU SADAŠNJE ALI JEDNA POBUNA(Nikina pobuna 532-e)JE DOBRANO RAZRUŠILA CRKVU ALI JE JUSTINIJAN 537-e OBNOVIO I PONOVO OSVJEŠTAO I DO DAN DANAS STOJI TAMO STIM ŠTO SU JE TURCI UNAKAZILI DOZIDANIM MINARETIMA.NISAM PROTIV DŽAMIJA I MINARETA ALI NEIDU UZ NAJEĆU CRKVU,KOJA JE BILA NAJVEĆA CRKVA NA SVIJETU PREKO 1OOO GODINA. ZNAŠ LI TI NESRETNIČE KAKO SE ZVAO POSLEDNJI ROMEJSKI CAR(odgovor KONSTANTIN XI DRAGAŠ.)ZAŠTO DRAGAŠ (odgovor MAJKA MU JE BILA JELENA DRAGAŠ KOJA JE BILA ĆERKA SESTRE CARA DUŠANA I ZVALA SE TEODORA NEMANJIĆ.A JELENA SE UDALA U CARSKU LOZU PALEOLOG I RODILA SINA KONSTANTINA KOJI JE BIO POSLEDNJI ROMEJSKI(Vizantijski)CAR.
  ŠTO SE PRIČA KAKO SRBIJA HOĆE DA OKUPIRA CRNU GORU TO JE JEDNA IZMIŠLJOTINA KOJU SU PODGRIJAVALI KOMUNISTI ALI REALNOST GOVORI NEŠTO SASVIM DRUGO JER CRNOGORCI SU VEĆ DEBELO OKUPIRALI SRBIJU A NAROČITO BEOGRAD.

  Odgovori
 4. ISTRAZIVAC
  ISTRAZIVAC 11 Aprila, 23:50

  AKO CEMO TRAZITI OSVAJENJA TUDJIH ZEMALJA I PRAVDU U CITAVOM SVIJETU, ONDA NIKADA NCEMO NACI, JER SU MNOGE ZEMLJE U SVIJETU BILE OSVAJACI I PREUZIMALE TUDJE ZEMLJE. OVO NIKADA NECEMO MOCI ISPRAVITI, ALI TAKODJE MORAMO PRIHVATITI DA SU SVE RELIGIJE NASTALE IZ VISE PLEMENA I DA NIJEDNA RELIGIJA NIJE PALA S NEBA. ISTINA JE DA JE HRISCANSTVO NASTALO PRIJE ISLAMA, ALI MORAMO SVE RELIGIJE POSTIVATI I NAROD KOJI PRIPADA TIM RELIGIJAMA. BORBE ZA OSVAJANJA TUDJIH TERITORIJA SU POSTOJALE U VREMENU LAHKOG NAORUZANJA, ALI SU SADA DRUGA VREMENA I SVI SE BOJE TOGA ZBOG SAVREMENOG NAORUZANJA. SADASNJI DOGADZAJI U CRNOJ GORI OTVARAJU OCI SVIMA U SVIJETU, A VRIJEME CE POKAZATI KO JE BIO U PRAVU.

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku