hamburger-icon

Kliker.info

Šef Delegacije EU u BiH Johan Sattler : “Odluke Ustavnog suda su konačne i obavezujuće”

Šef Delegacije EU u BiH Johan Sattler : “Odluke Ustavnog suda su konačne i obavezujuće”

13 Februara
15:37 2020

– Odluke Ustavnog suda BiH su pravno obavezujuće i konačne, rekao je u Bijeljini šef Delegacije EU u BiH Johan Sattler komentarišući odluku predstavnika svih stranaka iz Republike Srpske u Parlamentu BiH i drugim državnim institucijama da obustavljau rad zbog nedavne odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu Srpske.

Sattler je nakon dvodnevnog radnog sastanka o ekonomskim reformama izjavio I da nepoštovanje odlula Ustavnog suda BiH ide u pravni vakum.

“U svakom društvu I sistemu morate imati jednu konačnu instancu, arbitra, nezavisno tijelo u donošenju odluka. Jedna od njegovih okosnica je Ustavni sud u ovoj zemlji, i njegove odluke su pravno obavezujuće i konačne.

Kakava god da je odluka ona je pravno obavezujuća i konačna. Ovdje sad u ovom trenutku pričamo o određenim potezima iz Banajluke, ali ja moram naglasiti da i ostatak zemlje I FBiH I nivo BiH ne provode značajan broij ne provode značajan broj ranijih odluka Ustavnog suda.

Neprovedba ovakvih odluka dovodi do pravne niezivjesnost i do pravnog vakuma” rekao je Sattler novinarima u Bijeljini.

(Kliker.info-BN TV)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Dzamil
    Dzamil 13 Februara, 21:51

    odluke ustavnog suda u Iraku, Libiji, Jugoslaviji i Siriji su obavezujuce , Nato zlocinci , engleski robovlasnici i amerikanci su kriminalci i moraju napustiti bliski istok , Nato zlocinci ce biti procesuirani za uzasne zlocine protiv covecanstva .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku