hamburger-icon

Kliker.info

Sebija uspijela iz četvrtog pokušaja : Smijenjena dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu Almira Hadžović-Džuvo

Sebija uspijela iz četvrtog pokušaja : Smijenjena dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu Almira Hadžović-Džuvo

09 Juna
16:14 2017

Članovi Naučno-nastavnog vijeća (NNV) Medicinskog fakulteta u Sarajevu smijenili su danas dekanesu Almiru Hadžović-Džuvo.

Na sjednici NNV-a izglasana je smjena Hadžović-Džuvo te je u toku izbor v. d. dekana Medicinskog fakulteta. Na sjednici je bilo prisutno 59 članova NNV-a Medicinskog fakulteta, a 58 je glasalo za smjenu.

Sjednicu je sazvala direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajeva Sebija Izetbegović, a na dnevnom redu bila je samo jedna tačka – prijevremeno razrješenje dekanese Hadžović-Džuvo.

Ona nije htjela prisustvovati sjednici prije koje je dala izjavu novinarima.

“Smatram da je sjednica nezakonito sazvana kao i cijeli proces u vezi s njenom smjenom. Odbacujem navode o mobingu kao razloge za smjenu, a u tri godine mog mandata nijedna još do mene nije stigla”, kazala je Džuvo.

Podsjetila je i da je rektor Univerziteta Rifat Škrijelj odbio sve navode u prijedlogu zahtjeva za smjenom. Ako danas ipak bude smijenjena, Džuvo je najavila tužbu, odnosno sudski epilog.

Dekanesa Hadžović-Džuvo u srijedu je sazvala je sjednicu koju je prekinula i napustila jer je odbila da se prihvati izmjena dnevnog reda, koji su za tu sjednicu predložili pojedini profesori.
(Kliker.info-Radiosarajevo.ba)
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku