hamburger-icon

Kliker.info

SDA upozorava SNSD: Ne igrajte se sa teritorijalnim integritetom BiH!

SDA upozorava SNSD: Ne igrajte se sa teritorijalnim integritetom BiH!

09 Aprila
21:01 2015

BakirMile21Stranka demokratske akcije najoštrije osuđuje najavu SNSD-a, kako je to danas za medije izjavio predsjednik izvršnog odbora te stranke Nebojša Radmanović, da na Saboru 25. aprila ove godine usvoji Rezoluciju o “samostalnoj i slobodnoj RS”.

– Upozoravamo SNSD i njegovo vodstvo da se ne igraju sa teritorijalnim integritetom Bosne i Hercegovine. Bilo kakva aktivnost u tom pravcu bi u osnovi značila negaciju Dejtonskog mirovnog sporazuma i ne bi dovela do samostalne RS, već do njenog nestanka. Pozivamo institucije za provođenje zakona u BiH da prate ovu aktivnost koja predstavlja uvod u teško krivično djelo i da reagiraju. Također, pozivamo institucije međunarodne zajednice da iskoriste svoj mandat i na vrijeme spriječe ovu opasnu aktivnost, saopštili  su iz Službe za odnose sa javnošću SDA.

“Na saboru SNSD-a koji će biti održan 25. aprila u Istočnom Sarajevu biće donesen novi statut stranke i rezolucije od kojih je jedna o slobodnoj i samostalnoj Republici Srpskoj, koja označava krajnji cilj naroda koji živi u Srpskoj i spremnost stranke da predvodi narod na tom putu, rekao je za “Glas Srpske” predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a, Nebojša Radmanović.

(Kliker.info)

 

Podijeli

Jedan komentar

  1. E jebiga
    E jebiga 10 Aprila, 05:14

    Opet srbi i opet Sarajevo – pa dobro ljudi je li to moguce 🙁

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku