hamburger-icon

Kliker.info

Sarajevski ratni teatar: “Magična noć. Hvala Banja Luko!”

Sarajevski ratni teatar: “Magična noć. Hvala Banja Luko!”

10 Juna
13:43 2023

U okviru 25. Teatar festa “Petar Kočić”, Narodnog pozorišta Republike Srpske, sinoć je u Banjaluci nastupio Sarajevski ratni teatar (SARTR) nastupio sa predstavom “Moj sin samo malo sporije hoda” .

“RTRS je dugogodišnji medijski partner Narodnog pozorišta Republike Srpske što podrazumijeva da kontinuirano pratimo sva događanja i aktivnosti Narodnog pozorišta. Trajno opredjeljenje RTRS-a je da kroz medijsku podršku doprinosimo promociji umjetnosti i kulture u Republici Srpskoj, a time i Narodnog pozorišta kao nacionalne institucije kulture. Ono što ove godine nismo mogli da prihvatimo jeste činjenica da se na repertoaru Teatar festa našla i predstava Sarajevskog ratnog teatra, te smo iz tog razloga odbili da medijski podržimo ovogodišnji Teatar fest”, navedeno je izjavi generalne direktorice RTRS-a Dijane Milanković.

Bez obzira na to, predstava je imala odličan prijem kod banjalučke publike.

Glumci su nagrađeni višeminutnim aplauzom.

“Magična noć. Hvala Banja Luko! Hvala draga publiko za topao i emotivan prijem”, naveli su iz SARTR-a nakon izvođenja predstave.

„Sarađujemo sa Radio-televizijom RS i poštujemo njihovu odluku. Naravno, nije nam drago, ali jednostavno to je tako. Nama nije saopšten razlog bojkota, ako tako to mogu da nazovem, ali je zapravo javna tajna da je razlog SARTR. Svake večeri nam dolaze novinari, čak i oni sa RTRS. Gledaju predstave, ali ne izvještavaju. Program festivala svakako nismo mijenjali“, kazala je za Žurnal Milena Knežić, stručna saradnica za odnose s javnošću u NP RS.

(Buka)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku