hamburger-icon

Kliker.info

Samo nek je protiv Sarajeva : Dodik uputio pismo podrške Izraelu

Samo nek je protiv Sarajeva : Dodik uputio pismo podrške Izraelu

12 Jula
15:54 2014

Dodikovalista2Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik uputio je pismo izraelskom predsjedniku Shimonu Peresu i premijeru Benjaminu Netanyahuu, u kojem je izrazio potpuno razumijevanje i podršku odlučnosti da na terorističke prijetnje i akcije protiv Izraela odgovore na adekvatan način, štiteći sigurnost svojih građana i njihovu imovinu.

Predsjednik RS-a je istakao da sa posebnom pažnjom i zabrinutošću prati razvoj situacije u pojasu Gaze, jer duboko i iskreno saosjeća sa prijateljskim jevrejskim narodom i državom Izrael. “Terorističke prijetnje i akcije militantnih islamističkih grupa su prijetnja cjelokupnoj svjetskoj zajednici, pa bi i ona morala da stane u jedan front protiv takvih prijetnji”, istakao je Dodik u pismu.

On je izrazio uvjerenje da će se država Izrael “oduprijeti takvim prijetnjama i da će se mir vratiti na cijelu teritoriju Izraela”.
“Primite izraze našeg dubokog poštovanja, podrške i saosjećanja sa Vašim narodom”, naveo je predsjednik RS-a u pismu predsjedniku i premijeru Izraela. (Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku