hamburger-icon

Kliker.info

Samija Prguda s mosta Bunur se bacila u rijeku Neretvu

Samija Prguda s mosta Bunur se bacila u rijeku Neretvu

03 Oktobra
16:00 2006

Samija Prguda (46) iz Mostara izvršila je samoubistvo skočivši u nedjelju oko 19.40 sati u rijeku Neretvu sa pješačkog mosta Bunur, potvrdio je za "Dnevni avaz" portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Srećko Bošnjak.  On kaže da je suprug Samije Prgude u nedjelju oko 19 sati prijavio njen nestanak. Samo četrdesetak minuta kasnije nepoznata osoba dojavila je da se nesretna žena bacila u rijeku. Na mostu su ostale njene klompe, koje je neko od lokalnih narkomana iz nepoznatih razloga navodno bacio u rijeku pa policija u početku nije znala o kome se radi.
Policija je odmah nakon prijave s pripadnicima Vatrogasne jedinice Mostar izašla na mjesto događaja, ali zbog mraka potraga nije bila moguća. Policijske patrole zadržavale su se na nekoliko gradskih mostova južno od Bunura u slučaju da primijete tijelo u Neretvi.  Međutim, potraga je završena bez uspjeha. Nastavljena je jučer ujutro, kada je tijelo pronađeno i izvučeno iz Neretve na lokalitetu Bunskih kanala, južno od Mostara. Nakon toga je prebačeno u gradsku mrtvačnicu Sutina, gdje je porodica identificirala nesretnu ženu.
Bošnjak kaže da je policija od porodice Prguda saznala kako je Samija imala određenih psihičkih smetnji, što se dovodi u vezu sa samoubistvom.
Iza Samije je, saznajemo, ostalo četvero djece. Dženaza će biti obavljena sutra na haremu Sutina u Mostaru.

(Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku