hamburger-icon

Kliker.info

Šaljivi Niko Lozančić: Hrvati u autu, Srbi i Bošnjaci pobjednici

Šaljivi Niko Lozančić: Hrvati u autu, Srbi i Bošnjaci pobjednici

12 Oktobra
04:15 2006

Predsjednik Federacije BiH Niko Lozančić istaknuo je da se na posljednjim izborima Hrvatima dogodila podjela, zbog koje će biti u lošijem položaju na državnoj i federalnoj razini, a pobjednicima izbora mogu se smatrati Srbi i Bošnjaci. Komentirajući rezultate izbora kojih niti deset dana poslije glasovanja nema u konačnom obliku, Lozančić u satiričnome osvrtu navodi i da nije sve tako crno.
– Hrvati opet prođoše najbolje. Ne moraju čak ni birati. Sve drugi za njih rade. Ni u vlast se ne moraju miješati. Sve će to učiniti drugi. Građani Bošnjaci izabrali su im člana Predsjedništva. On će im izabrati ministre, veleposlanike i časnike. Građani Srbi će morati izabrati Hrvate u svom entitetu.
Kako i priliči pravim domaćinima. Nije red da se ovako malobrojni  Hrvati i time zamaraju. A ako već treba birati nekog Hrvata, onda će to za njih učiniti netko od dušobrižnika iz susjedstva. Oni svakako najbolje znaju što je dobro za Hrvate, smatra Lozančić. Lozančić "razumije" i probleme s kojima će se suočiti novi nenarodni član BiH Predsjedništva Željko Komšić.
"Još mu nije jasno zbog  čega on ne bi mogao predstavljati Hrvate, odnosno što je tu štetno ako ih uopće i ne bude predstavljao. On je u najnezavidnijoj situaciji. Niti mu daju da ih predstavlja oni što ga nisu birali, niti mu daju da ih predstavlja oni što su ga usput izabrali od kusura koji je ostao nakon osiguranja uvjerljivog trijumfa Harisa Silajdžića", piše Lozančić. Znakovitim smatra poruke kako se svi problemi BiH rješavaju u Sarajevu, a poneki i u Banjoj Luci.
– Sve je, izgleda, ipak ispalo prema planu i očekivanjima. Samo se još pojedinci ne mogu snaći pa kukaju zbog propalih ustavnih promjena, navodi Lozančić i predviđa da je budućnost BiH dva entiteta građanski model organiziranja. Predizborni slogan srpskog pobjednika izbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata "Naprijed Srpska, Naprijed Federacija, Mirna Bosna" Lozančić tumači kao "Naprijed Srbi, Naprijed Bošnjaci,

Mirni Hrvati".

(Večernji list)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku