hamburger-icon

Kliker.info

Salih Alijagić : RS puca u prazno, jer će mi morati platiti!

Salih Alijagić : RS puca u prazno, jer će mi morati platiti!

10 Avgusta
05:31 2009

Vlasti i Republike Srpske nastavljaju na sve načine pokušavati izbjeći isplatu višemilionsku odšetu porodici Alijagić iz Trebinja. Naime, nakon što je  Ustavni sud BiH prije dva mjeseca naložio Opštini Trebinje i Vladi RS da braći Salihu i Muameru Alijagiću hitno isplate još  pet miliona maraka kao odštetu za srebrene elektrode koje su opštinske vlasti 1993. godine oduzele iz njihove bravarije, uslijedila je nova farsa.Vlasti RS-a sada tvrde da sam falsifikovao dokumente o otetoj imovini, što je žalosno. Ovo je postalo nenormalno! Ne znam kako bih drugačije opisao ovu situaciju. Nema čime se ovi u RS-u sve ne služe  kako bi izbjegli plaćanje. Sad su počeli izmišljati  falsifikovanje dokumanata, do toga da ne želim doći u  Trebinje jer sam bolestan, da me štite ljekari u Hrvatskoj, da nemam bh. ličnu kartu. Sve su to posljednji pucnji u prazno. No, ja ne odustajem do svojih prava. Želim svaku marku koja mi je u ratu ukradena – poručio je za «San» iz Dubrovnika Salih  Alijagić. Na poziv za saslušanje u trebinjsko tužilaštvo, kako kaže, ne namjerava doći, „jer za to nema razloga“.- Zbog čega da dođem? Uostalom, nikada mi nije ni uručen poziv! Sve što su slali, navodno je išlo preko Ambasade BiH u Hrvatskoj. Meni nikada nije ništa došlo na ruke, a da jeste, ja bih došao. Nemam šta da krijem.

Sramna kampanja                Međutim,  za saslušanje nema nikakvog razloga. Tvrdili su da sam falsifikovao dokumente, pa je dokazano da nisam! Osim toga, nisam ja pravio zapisnik šta je sve odneseno iz moje tvornice! Tu je bila policija RS, a Ustavni sud BiH je donio odluku da je s moje strane sve bilo čisto kao suza. Ne znam šta sada hoće? Hoće da dođem u Trebinje da me privedu, uhapse, jel’ to hoće? To je neviđena kampanja! Neka plate ono što je moje i gotova stvar! Badava da se ja oko toga više nerviram. Tražim samo svoje, a Ustavni sud je jasno rekao da mi moraju platiti još pet miliona KM odštete. Ne zanima me imaju li ili ne. To su moje pare, a ja ih čekam svaki dan! Moja bitka još traje – kazao je Alijagić. 

Tražili 35 miliona KM               Braća Salih i Muamer Alijagić tužili su vladu RS i Opštinu Trebinje zbog imovine koja im je u ratu oteta. Prema prvoj presudi Osnovnog suda u Trebinju, RS i ova opština su trebale da im isplate više od 35 miliona KM odštete. Odlukom Vrhovnog suda RS, ta presuda je poništena.Kasnijom presudom određeno je da se Alijagićima isplati ukupno 1.281.223 KM, a Ustavni sud BiH prije dva mjeseca naložio vlastima RS-a da Alijagićima isplate još pet miliona KM.  (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku