hamburger-icon

Kliker.info

Sakib Softić bez legimiteta : Hag odbacio zahtjev BiH za reviziju presude protiv Srbije

Sakib Softić bez legimiteta : Hag odbacio zahtjev BiH za reviziju presude protiv Srbije

09 Marta
15:00 2017

Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je legitimitet Sakiba Softića kao agenta BiH po zahtjevu za reviziju presude protiv Srbije za agresiju i genocid. Prema sadržaju pisma koje su dobili članovi Predsjedništva BiH  od Philippa Couvreura, Registrara Međunarodnog suda pravde , Sud je ocijenio da odluku o podnošenju zahtjeva za reviziju nisu podonijele nadležne institucije BiH.

Prema ovim saznanjima Zahtjev za reviziju presude protiv Srbije za agresiju i genocid  nje n došao pred sudije Međunarodnog suda pravde već je o ovom dokumentu  odlučeno  u protokolu suda suda.  Ovu odluku potvrđuje i odgovor članovima Predsjedništva BiH od Međunarodnog suda pravde  koji  prenosimo u cjelosti:

“Poštovani,

Vezano za moje pismo od 24. veljače 2017. godine (br. 148182), u kojem sam tražio od Predsjedništva BiH da pojasni problem o kojem sam pisao, čast mi je, po naputku Suda, informirati Vaše ekscelencije o sljedećem:

Nj.E. Mladen Ivanić, predsjedatelj Predsjedništva BiH,

Nj.E. Dragan Čović, član Predsjedništva BiH

Nj.E. Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH

Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države, glede zahtjeva za reviziju Presude od 26. veljače 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija).

Stoga, ne može se ništa poduzeti glede dokumenta pod nazivom „Aplikacija za reviziju Presude od 26. veljače 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida (BiH vs. Srbija)“.

Primite, gospodo, izraze mog najdubljeg poštovanja.

Philippe Couvreur, Registrar”.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku