hamburger-icon

Kliker.info

Safet Sušić: Želim da se našim navijačima predstavimo u najboljem svjetlu

Safet Sušić: Želim da se našim navijačima predstavimo u najboljem svjetlu

09 Februara
06:34 2011

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u hotelu "West Inn" u Atlanti, gdje će boraviti do utakmice s Meksikom, koja se igra u četvrtak rano po našem vremenu (dva ujutro). U hotel, koji je od stadiona Džordžija udaljen oko dva kilometra, većina fudbalera došla je u ponedjeljak.

Razgledanje i šoping  
Zbog vremenske razlike od šest sati u odnosu na BiH, naši nogometaši i članovi stručnog štaba teško se prilagođavaju na Atlantu. Prijepodnevne sate u utorak iskoristili su za razgledanje grada i šoping, za šta su na raspolaganju imali samo nekoliko sati, jer su nakon ručka otišli na prvi i posljednji trening.Do trenutka kada je nastajao ovaj tekst, selektoru Safetu Sušiću javilo se 13 igrača, a to su Kenan Hasagić, Mensur Mujdža, Emir Spahić, Adnan Mravac, Miralem Pjanić, Zlatan Muslimović, Zvjezdan Misimović, Sejad Salihović, Senad Lulić, Haris Medunjanin, Ognjen Vranješ i Muhamed Subašić, a kasnije su se očekivali dolasci Ibrahima Šehića i Muhameda Bešića. Pored Senijada Ibričića, Elvira Rahimića, Asmira Begovića i Safeta Nadarevića, koji su ranije otkazali dolazak, u Atlanti se nije pojavio niti Boris Pandža, koji je navodno izgubio pasoš. Ipak, iako će u najboljem slučaju na raspolaganju imati svega 16 fudbalera, selektor Safet Sušić želio je ostaviti dojam dobrog raspoloženja.

Nisam nasekiran
– Nisam nasekiran. Momci su izuzetni i nikakvih problema nemam niti sa jednim od njih. Pojedini fudbaleri su insistirali da ih ja pustim, ali ja to nisam želio učiniti jer sam htio ovdje doći s najboljom ekipom. Igramo s ozbiljnom reprezentacijom i želim da se predstavimo u najboljem svijetlu. Ovdje je dosta naših ljudi, koje ne želim razočarati – kazao je Sušić. Sudeći po raspoloženju naših ljudi u SAD, naš tim će imati veliku podršku s tribina grancioznog Džordžija doma. – To što je veliko interesovanje za utakmicu stvara kod nas osjećaj još veće odgovornosti. Drago nam je što će doći mnogo naših navijača i mislim da pred njima imamo obavezu da odigramo dobro i pobijedimo. Žao mi je što nema Džeke i ostalih igrača koji nisu došli, ali svejedno se nadam najboljem – kaže Mensur Mujdža.

Begović i Ibričić su me razočarali            
Sušić je ponovo govorio o poštedi Džeki i otkazima pojedinih igrača. – Što se tiče Džeke, situacija s njim se iskomplikovala. Njega sam pustio, dok su ostali imali problema s vizama. Boris Pandža je čitav jučerašnji dan proveo tražeći pasoš koji je negdje izgubio, a Rahimić nije mogao doći do vize. Kada je riječ o Begoviću i Ibričiću, oni su me izuzetno razočarali. – Begović nam otkazuje već drugi put zaredom. Pred Slovačku je je isključio telefon, a kasnije je rekao da je bolestan. Ibričića ne razumijem jer nema nikakvog razloga da ne dođe. Kaže da nije spreman i da mu je to razlog. Njih dvojica bit eć sankcionisani, ali o tome ćemo govoriti kada se sve završi – rekoa je Sušić.

Meksiko – BiH

Stadion Džordžija dom u Atlanti. Kapacitet: 71.228 gledalaca: Početak u 2 ujutro po našem vremenu.

MEKSIKO: Korona, Estrada, Rodrigez, Nilo, Kastro, Perez, Torado, Pačeko, Dos Santos, De Nigris, Hernandez. Selektor: Hoze Maunel de la Tore.

BiH: Hasagić, Mujdža, Lulić, Spahić, Medunjanin, Mravac, Pjanić, Salihović, Ibišević, Misimović, Muslimović. Selektor: Safet Sušić.   (Kliker.info-Dnevni avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku