hamburger-icon

Kliker.info

Ruski premijer o američkim sankcijama : SAD nam objavile trgovinski rat, više nema nade

Ruski premijer o američkim sankcijama : SAD nam objavile trgovinski rat, više nema nade

03 Avgusta
08:08 2017

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je da su SAD uvođenjem novih sankcija objavile trgovinski rat Rusiji.Kako kaže, više nema nada da će se odnosi dvije zemlje popraviti.Medvedev je na svom Facebook profilu napisao da je uvjeren da te mjere neće imati smisla i da će Rusija bez obzira na to moći da se razvija, prenio je TASS.

“Prvo, nada da će se popraviti naši odnosi s novom američkom administracijom je mrtva. Drugo, potpuni trgovinski rat je objavljen Rusiji”, napisao je Medvedev, nabrajajući posljedice novog američkog zakona o sankcijama Rusiji, prenosi Sputnjik.

Administracija predsjednika Donalda Trumpa, dodao je, pokazala je potpunu nemoć time što je na ponižavajući način prenijela izvršna ovlaštenja Kongresu, što menja ravnotežu vlasti u američkim političkim krugovima.

Medvedev je rekao da su sankcije u cjelini besmislene i dodao da je Rusija naučila prethodnih godina da razvija svoju ekonomiju u uslovima “gotovo zatvorenih finansijskih tržišta, straha od stranih kreditora i investitora da ulažu u Rusiju pod prijetnjom sankcija protiv trećih strana i zemalja”.

Američki Kongres je velikom većinom usvojio zakon kojim su uvedene nove sankcije Rusiji, Iranu i Sjevernoj Koreji, a Trump je potpisao taj zakon, navodeći da i dalje ima “ozbiljne nedostatke”.

(Kliker.info-B 92)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku