hamburger-icon

Kliker.info

Ruski naučnici tvrde : Uz ovu pilulu čovjek bi mogao da živi do 120 godina

Ruski naučnici tvrde : Uz ovu pilulu čovjek bi mogao da živi do 120 godina

28 Novembra
07:49 2014

pilula1Ruski naučnici otkrili su antioksidans koji odlaže proces starenja, a novu formulu testirali su na pacovima, miševima i psima. Iako zvuči kao ideja iz naučno-fantastičnih filmova, pilula koja odlaže starenje uskoro bi mogla da postane stvarnost, piše Dailymail.Ruski naučnici testirali su novu pilulu za koji se nadaju da bi mogla da omogući da ljudi žive bar do 120. rođendana.

– Puno bolesti povezanih sa starenjem tokom istraživanja razvijalo se mnogo sporije- rekao je Maksim Skulačev sa univerziteta u Moskvi.

On i njegove kolege se nadaju da bi pilula mogla da utiče na mitohondrij – deo stanica odgovoran za proizvodnju energije, ali i za početak starenja.- Mitohondriji su odgovorni za srčane udare, a povezani su i s bolestima poput Alchajmera i Parkinsonove bolesti – ističe Skulačev.On je rekao kako je realno očekivati da se ljudski vijek produži na 120 godina uz malo lijekova protiv starenja, ali ne očekuje da bi se produžio do, na primjer, 800 godina.Novi lijekovi ne bi doprinijeli drastičnom produžetku života, već bi samo odložili starenje. (Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku