hamburger-icon

Kliker.info

Reuf Bajrović : Želimo zamoliti predsjednika SDA Izetbegovića da prestane vrijeđati inteligenciju građana i naroda ove zemlje !

Reuf Bajrović : Želimo zamoliti predsjednika SDA Izetbegovića da prestane vrijeđati inteligenciju građana i naroda ove zemlje !

24 Avgusta
15:34 2016

refa32Građanski savez želi ovim putem, javno i zvanično, zamoliti člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda i ko-predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da prestane vrijeđati inteligenciju građana i naroda ove zemlje. Njegova jučerašnja izjava, naime, da će referendum u entitetu RS, koji je zapravo najava referenduma o otcjepljenju, spriječiti još jednom apelacijom Ustavnom sudu BiH je na samom vrhu liste bedastoća koje je Izetbegović servirao ovom narodu.

Dakle, da ponovimo: referendum kojim se već krši jedna odluka Ustavnog suda BiH spriječiti novom odlukom Ustavnog suda??! Mi u GS-u želimo ovim putem pozvati Bakira Izetbegovića da se jasno i glasno očituje o tome da li je spreman u borbu za ovu zemlju ići do kraja ili nije?. Pozivamo ga da saopšti građanima koje su to konkretne mjere i koraci koje je do sada poduzeo: koje su to lobističke kuće u Sjedinjenim Državama koje je kontaktirao, koje je prijestonice posjetio, kojim ambasadama dao naloge da kontaktiraju koga u zemljama domaćinima i predstave razloge iz kojih ovaj referendum predstavlja nasrtaj na mir i stabilnost regiona.

Bacati građanima prašinu u oči o nekakvoj novoj apelaciji Ustavnom sudu u trenutku kada drugi ko-predsjednik SDA Denis Zvizdić, putem Vijeća ministara i mehanizma koordinacije, vraća u život Herceg-Bosnu predstavlja rijedak primjer političkog cinizma čak i u zemlji kakva je Bosna i Hercegovina. Izetbegović i Zvizdić moraju razumjeti da nema te vlasti u Sarajevu koja će neokrnjena preživjeti održavanje referenduma u RS-u i da već sada, a naročito u slučaju održavanja referenduma, vođenje politike u ovoj zemlji više nikad neće biti isto.

Mi u Građanskom savezu želimo još jednom pozvati sve građane, one koji ovu zemlju vole bez ostatka, da nam se pridruže i pomognu izvršiti pritisak na institucije Bosne i Hercegovine da počnu provoditi zakon i tako spriječe održavanje referenduma. Institucije ove zemlje, prije svega Tužiteljstvo BiH moraju početi odgovarati zakonu i građanima ove zemlje, a ne stranačkim centralama. Stoga očekujemo da se do kraja sedmice glavni tužilac Goran Salihović izjasni o tome dokle je stigao u procesuiranju krivične prijave protiv Milorada Dodika i članova Komisije za provedbu referenduma u entitetu RS, navodi se u saopštenju za javnost Građanskog saveza .

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku