hamburger-icon

Kliker.info

Reprezentativci kategorični : Čvrsto stojimo iza naših zahtjeva

Reprezentativci kategorični : Čvrsto stojimo iza naših zahtjeva

01 Novembra
11:42 2006

Kontaktirali smo nekoliko potpisnika teksta, a oni su nam potvrdili da čvrsto stoje iza svake riječi.- Stojimo iza svega što je napisano u tekstu. Želimo vidjeti kakav će rezultat polučiti ovo pismo – kaže Emir Spahić, član moskovske Lokomotive i trenutno jedan od najboljih fudbalera bh. reprezentacije.
Mirsad Bešlija potvrđuje da se radi o dogovoru igrača.
– Nećemo odustati dok se naši zahtjevi ne ispune. Ne radi se samo o našem inatu nego i o dobrobiti reprezentacije, koja ovako ne može više funkcionirati. Čelnici Saveza pljuju po nama, igrači ispadaju jedini krivci za poraze. Muka nam je od čitanja novina i njihovih izjava. Preko noći se zaboravlja šta smo sve učinili za uspjehe reprezentacije. Sada, kada smo izgubili dva meča, ispadamo najgori fudbaleri na svijetu – govori Bešlija.
Mirko Hrgović podržava akciju te dodaje da homogenost igrača treba biti ključ uspjeha u želji da se izazovu pozitivne promjene.
– Dosta smo razgovarali i odlučili smo to učiniti. Nisam previše upoznat s tim šta se dešava u našoj javnosti, ali znam šta je navedeno u pismu i slažem se s tim. Mene su nazvali i ja sam odlučio da stanem uz kolege. Moramo stajati kao na terenu i djelovati kao jedan – rekao nam je Hrgović. Ivica Grlić nije mnogo komentirao.
– Ako moje ime stoji ispod pisma, znači da se slažem sa sadržajem. U pismu je sve rečeno i ne znam zbog čega bih trebao dodatno pojašnjavati – rekao nam je Grlić.- Istrajat ćemo u onome što želimo, a svjesni smo da smo ovim činom, možda, završili nastupe za reprezentaciju. Međutim, ako će se nešto promijeniti, onda se isplati – smatra Bešlija .  Nakon objave pisma reprezentativaca BiH, jučer je bilo moguće dobiti samo jednog od prozvanih funkcionera Nogometnog saveza BiH.Dok se predsjednik Saveza Milan Jelić, potpredsjednik Sulejman Čolaković i direktor reprezentacije Ahmet Pašalić nisu javljali na telefon, jedini koji nije odbio razgovarati bio je treći član Predsjedništva NSBiH Iljo Dominković.
On nam je rekao da bi prvo trebao vidjeti pismo bh. reprezentativaca pa ga onda komentirati, ali pošto su mu ga već prepričali, ipak nam je kazao svoj stav:
– Poštujem legalne institucije i odredbe državnog Saveza i njegovih organa. Ja sam čovjek legalista i mislim da se sva pitanja trebaju rješavati na institucionalan način. Lično, apsolutno ne osjećam odgovornost ni za šta što je navedeno u tekstu. Svi smo zajedno odgovorni, od nas pa do igrača.
Mislim da nije vrijeme da se prave ovakvi potezi, naročito ne dva-tri dana uoči sjednice Izvršnog odbora, na kojoj ćemo pokušati iznaći rješenje za reprezentaciju i ljude oko nje – kaže Dominković.
Na pitanje da li će otići iz Predsjedništva ukoliko igrači budu istrajavali u svojim zahtjevima, on je kazao:
– Već sam dao odgovor. Poštujem samo legalne institucije. Na ovakav se način ništa ne može promijeniti. Volio bih čuti da li je ranije bilo ovakvih slučajeva u svijetu i da li ovi isti fudbaleri tako mijenjaju rukovodstva i u svojim klubovima ili su dužni igrati za ekipu bez obzira na to ko su im trener ili predsjednik.
Nakon objave pisma reprezentativaca BiH, NSBiH se na svojoj internet stranici jučer oglasio kratkim saopćenjem u kojem je navedeno:
"Do ovog trenutka na adresu Nogometnog saveza BiH nije zvanično dostavljen nikakav zahtjev igrača A-reprezentacije BiH pa Predsjedništvo NSBiH ni ostali organi Saveza ne mogu zauzeti stav o ovom pitanju.
Također, s obzirom na u posljednje vrijeme sve učestalije napade na NSBiH, ubuduće će se o svim pitanjima Savez izjašnjavati saopćenjima sve dok Predsjedništvo ili Izvršni odbor ne zauzmu drugačiji stav."
Portparol NSBiH Slavica Pecikoza rekla je za BHT 1:
– Jučer su na adrese 13 reprezentativaca i njihovih klubova upućeni upiti, kojima se traži autorizacija njihovog navodnog pisma. Kada dobijemo odgovore, onda će članovi Predsjedništva i direktor reprezentacije odrediti stav o pismu u skladu s aktima NSBiH. To će biti na sjednici Izvršnog odbora, koja će se održati u petak.

 

Dnevni avaz

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku