hamburger-icon

Kliker.info

Rekord Bundes lige : Džeko može ići za 32 miliona

Rekord Bundes lige : Džeko može ići za 32 miliona

11 Juna
05:32 2009

Edin Džeko doveo je ionako vruće transfer ljeto u stanje usijanja. Njegova slika ne silazi sa naslovnica svjetskih sportskih magazina, no niko sa sigurnošću ne zna gdje će bosansko-hercegovački dijamant nastaviti karijeru. Opcija je mnogo, i prema informacijama do kojih je došao San Sport Džeko je sve bliži Milanu. Naime, iznenadna posjeta alfe i omege AC Milana, Adriana Galliana našem glavnom gradu i Džekinom impresariu Irfanu Redžepagiću, u Wolfsburgu je odjeknula poput bombe. Nadzorni odbor Wolfsburga sazvao je hitni vanredni sastanak, na kojem se raspravljalo o budućnosti najboljeg ovogodišnjeg igrača Bundeslige.

Bio je to maratonski sastanak kakav se ne pamti u Wolfsburgu. Većina članova Upravnog i Nadzornog odbora glasao je za ostanak Džeke među vukovima, sa obrazloženjem; da im je prijeko potreban za Ligu prvaka.Odbijanjem Milanove ponude zaradili bi također rejting poene i poslali jasne signale bogatim evropskim klubovima da je Wolfsburg postao finansijski neovisan klub. I predsjednik nadzornog odbora VW-a, Francisco Garcia Sanz naredio je da Džeko ostane u klubu i da nema pregovora sa Milanom – referirao je za San Sport novinar Njemačkog Wolfsburger Allgemeine Zeitunga Engelberd Heufel.

Ipak kako se situacija mijenjala iz sata u sat, došlo je do neočekivanog preokreta.
Ostali članovi zaslijepljeni Berlusconijevim milionima insistirali su na prodaji Džeke. Bili su mišljenja da bi klub napravio ogromnu grešku ako za 30 miliona eura ne bi pustio bh. kolosa, i naglašavali su da se mora krpiti rupa koju je Magath ostavio iza sebe (Wolfsburg je u Magathovoj eri za dvije godine poslovao sa gubitkom od 25 miliona eura). Negdje oko ponoći zaključeno je da je, ipak pametnije pregovarati sa Milanom i da za nevjerovatih 32 miliona eura Džeko može napustiti Wolfsburg. Sada je sasvim jasno da navodi menadžera Wolfsburga Jurgena Marbacha kako Džeko nije na prodaju, bio samo trik u podizanju njegove cijene – navodi Heufel.

Prema saznanjima San Sporta Wolfsburgov zastupnik Vlado Borozan jučer je počeo pregovore sa zastupnicima Milana oko evantualnog prelaska bh. asa u redove Milaneza.Ukoliko Milan pristane na uslove Wolfsburga, Džekin transfer bi oborio rekord Bundeslige kad su u pitanju transferi. Trenutno najveći transfer drži njemački reprezentativac Mario Gomez, koji je za vrtoglavih 30 miliona eura prešao iz redova Stuttgarta u Bayern. Džeko bi u Milanu dobio petogodišnji ugovor koji bi mu garantovao tri miliona eura (neto) po sezoni.Vrući pregovori o Džeki se nastavljaju, dok naš dijamant uživa na Azurnoj obali sa svojim prijateljima iz reprezentacije Emirom Spahićem, Sejadom Salihovićem…

Menadžer Wolfsburga Jurgen Marbach naglasio je da je suma od tri miliona eura (bruto) po sezoni, koliko su Džeki ponudili, sasvim zadovoljavajuća, To je maksimum koji Wolfsburg može dati Džeki, i sa tom sumom bi Džeko postao jedan od najplaćenijih igrača Bundeslige. Uslove koje smo mu ponudili može dobiti kod 10 do 15 najbogatijih klubova na svijetu, naglasio je Marbach za njemačke medije. Nije tajna da Džekin menadžerski tandem Augustinčić-Redžepagić nije zadovoljan novim ugovorom koji je Wolfsburg ponudio Džeki. (Kliker.info-San) 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku