hamburger-icon

Kliker.info

Rekonstrukcija : Bez posla ostaje 800 vojnika u BiH

Rekonstrukcija : Bez posla ostaje 800 vojnika u BiH

21 Jula
22:50 2016

vojska41Prema najavljenoj rekonstrukciji Oružanih snaga BiH , do kraja novembra 800 vojnika bit će otpušteno iz službe.Smanjenje broja vojnika potvrdio je Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Do kraja novembra trebao bi biti usvojen Dokument “Pregled odbrane BIH” koji predviđa smanjenje broja perspektivnih vojnih lokacija sa 62 na 57, a broj vojnika sa sadašnjih 10.000 na 9.200.

Efikasnost i modernizacija

Cilj je stvaranje efikasnijih Oružanih snaga BiH, rekao je načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Anto Jeleč.

“Mogli bi da kažemo da za ovih deset, odnosno 12 godina, koliko Oružane snage rade i žive, pokazalo se da smo morali izvršiti promjene da bi bili efikasniji. Po novom ustroju, na temelju instrukcije, napravit ćemo ustroj od devet hiljada vojnika, i to je taj broj priuštiv. Ovaj dio novca koji ne budemo trošili na personal ostavit ćemo za modernizaciju sa tendencijom da ga stalno povećavamo, jer dobra strana su vojnici, ljudi, a oprema je zastarjela”, kazao je Jeleč.

(Kliker.info-Aljazeera)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - NE RADE
    puka 59 - NE RADE 24 Jula, 20:24

    VETERANI 317 SBBR GRADA HEROJA VAM SAVJETUJU NEKA VAS TU PO SVAKU CIJENU U PROTIVNOM ĆEKA VAS OVAMO ŠIZOFRENI- NAKARADNI HELEZOV ZAKON 326 KM .POZDRAV DOMOVINI DO POPRAVNOG ZAKONA ČLANA 3 .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku