hamburger-icon

Kliker.info

Razorni potres u Republici Srpskoj : Igor Radojičić napustio Klub Dodikovog SNSD-a !

Razorni potres u Republici Srpskoj : Igor Radojičić napustio Klub Dodikovog SNSD-a !

01 Juna
16:11 2015

Igor61Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je danas da je Igor Radojičić SMS-om obavijestio određene ljude u toj stranci da ima namjeru da napusti Klub SNSD-a u Narodnoj skupštini RS-a, ali ne i tu stranku.On je rekao da je Radojičić nezadovljan nekim tehničkim rješenjima u Klubu SNSD-a u Narodnoj skupštini RS-a, ali da ostaje predsjednik Gradske organizacije SNSD-a Banja Luka.

-Eventulano njegov izlazak iz SNSD-a ne znači priklanjanje nekoj drugoj političkoj opciji – ustvrdio je Dodik na pres-konferenicji u Banjoj Luci, ističući i da Radojičićev odlazak neće ugroziti postojeću skupštinsku većinu predvođenju SNSD-om i da opozicija nema potrebna 42 poslanika.

Dodik je kazao i da mu je žao što je došlo do ove situacije, jer je, kaže, Radojičić bio važan čovjek u SNSD-u i u ranijem periodu u vršenju vlasti u RS.

-Žao mi je što postoje određeni problemi ali na njegove odluke ne mogu uticati  – kazao je Dodik, navodeći da smatra da nema osnova za Radojičićevo nezadovoljstvo i da niko ne radi protiv njega.

On je naveo da ne vjeruje da će Radojičić biti dio nekog opozicionog kluba.Podsjetio da je Radojičić još uvijek formalno dio SNSD-a i pokušat će s njim da razgovora telefonom te će donijeti svoju definitivnu odluku o svemu.Uvjeren je da za Radojičićem ne bi otišli i drugi poslanici SNSD-a.Dodik je još dodao da niko nije nezamjenjiv u politici i da svako može da izabere svoj put, a da  SNSD ne zaustavlja nikoga.

– Ako Radojičić to izabere, to je njegov put, a imat ćemo odgovor na to pitanje – rekao je Dodik.

Na  kraju se oglasio i sam Radojičić   rekavši da određeni ljudi iz vrha SNSD-a već mjesecima rade na njegovoj diskreditaciji kako bi ga pokušali natjerati da napusti SNSD i da ga tako optuže da je zbog njega sve propalo.

“Želim jasno reći, nisam napustio SNSD, ne radim sa opozicijom i nisam se priklonio opoziciji”, kratko je rekao Radojičić okupljenim novinarima.

Kako pišu Nezavisne novione, predstavnici Saveza za promjene, nakon današnjeg sastanka, počeli su sa sakupljanjem poslaničkih potpisa za održavanje posebne sjednise NS RS sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je afera “snimak”.

Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica izjavio je da je Adam Šukalo, predsjednik Napredne Srpske, sa svojom partiom “postao sastavni dio ove priče”.

“Ove sedmice ćemo pokrenuti proces prikupljana potpisa za zakazivanje posebne sjednice, pozvaćemo poslanike da podrže ovu inicijativu”, rekao je Govedarica.

Predstavnici Saveza za promjene su postavili pitanje zašto nema sutrašnjeg nastavka četvrte redovne sjednice ako postoji stabilna većina, zaključujući da je to iz razloga što u u ovom trenutku ne postoji stabilna većina.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku