hamburger-icon

Kliker.info

Raskol u medijima : Gatački klan pruža žestok otpor Izetbegoviću – sabotirat će izbor Džaferovića?!

Raskol u medijima : Gatački klan pruža žestok otpor Izetbegoviću – sabotirat će izbor Džaferovića?!

25 Maja
07:09 2018

Odluka Sebije Izetbegović da se povuče iz utrke za člana Predsjedništva BiH izazvala je veliku pažnju javnosti, ali i brojne reakcije. Na društvenim mrežama zabilježeno je nekoliko reakcija istaknutih članova SDA. Jedna od reakcija dolazi od ministra za izbjegla i raseljena lica FBIH i člana Predsjedništva SDA Edina Ramića, piše selefistički prorežimski portal SAFF.

„I tako, odustala je dr. Izetbegović kao uspješan menadžer UKC Sarajevo, odustao je i dr. Zvizdić kao uspješan predsjedavajući u Vijeću ministara. Ostali su oni koji ne odustaju, koji stolicu ne daju nikome i ni za šta, osim za drugu stolicu, od njih takvih upornih ćemo izabrat jednog, ili nećemo. Možda mi u stranci i hoćemo, ne znam kako će narod izabrati, na to zaboravljamo“, napisao je Ramić.

Mnogi članovi SDA sada očekuju vraćanje Denisa Zvizdića na listu kandidata i da bude izabran na konvenciji stranke. Denis Zvizdić je dobio ubjedljivo najveću podršku baze, riječ je o iskusnom, uspješnom i popularnom političaru, čovjeku koji može biti razlog jačanju stranke.

„Hoće li Bakir Izetbegović i rukovodstva stranke poslušati svoje članstvo?“ pitaju se režimski mediji.

Ako je suditi po napisima i reakcijama koje objavljuju, došlo je do raskola među dorbo uvezanim režimskim medijima, Slobodnoj Bosni i Saffu na jednoj strani, koji podržavaju Zvizdića, te Faktoru i Stavu koji podržavaju Izetbegoviće. Očito je da je došlo do panike u redovima tzv. gatačkog klana kojeg predvodi Zvizdić sa Čamparama koje je obuzeo strah da su žrtvovani od strane Izetbegovića.

Nemoguće je prema proceduralnim stranačkim aktima mijenjati odluku koju je donijelo pedsjedništvo SDA i stoga njihova nastojanja da Zvizdića vrate u igru su uzaludna.

Međutim, kako se spekulira u kuloarima pristalice Denisa Zvizdića, poput ministra Ramića, neće glasati za Izetbegovićevog favorita Šefika Džaferovića već će na glasačkim litićima napisati Zvizdićevo ime! Osim što time žele iskazati svoj bunt i neposlušnost Izetbegoviću oni time žele obezvrijediti stranačku proceduru tajnog glasanja sa velikim brojem nevažećih listića i vratiti proces izbora kandidata na početak kada je Zvizdić imao najveći broj kandidatura.

Mali su izgledi da gatački klan u tome uspije, ali, kako smo već pisali SDA je postala „luda kuća“ u kojoj bi takav obrat bio moguć!

(Kliker.info-The Bosnia Times)

Podijeli

Jedan komentar

  1. puka 59 - RAZMISLI
    puka 59 - RAZMISLI 25 Maja, 21:08

    VETERANI 317 SBBR GRADA HEROJA SA KAPIJE BOSNE PREDLAŽU BAKI SAVJET: DRŽI SE SUTRA FACA IZ OPĆINA KOJE NISU POKLEKLE KAD JE BILO NAJTEŽE BIH .POZDRAV DOMOVINI OD NEZAVISNOG BLOKA .

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku