hamburger-icon

Kliker.info

Ramić uputio otvoreno pismo Paviću : Ljudska je obaveza da 20. juli proglasite danom žalosti u Prijedoru !

Ramić uputio otvoreno pismo Paviću : Ljudska je obaveza da 20. juli proglasite danom žalosti u Prijedoru !

19 Jula
18:20 2015

Emirramic21Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada Emir Ramić uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Prijedora Marku Paviću u kojem je od njega zatražio da proglasi 20. juli 2015. godine “Danom žalosti” na području Prijedora.

U ime preživjelih žrtava i svjedoka genocida, u ime onih koji su protjerani iz voljenog grada, u ime silovanih Prijedorčanki, u ime onih koji su čekali smaknuće svake sekunde u logorima smrti, u ime onih koji su bespomoćno gledali zločin nad svojim najbližim, u ime prijedorskih mrtvih, u ime grada koji je izgubio obrise grada, u ime istine i pravde, u ime pomirenja i bolje budućnosti Prijedora, tražimo od Vas da konačno pokažete minimum ljudskosti i morala i proglasite 20. juli 2015. godine “Danom žalosti” na području Prijedora, navodi se u otvorenom pismu, prenosi Fena.

Trebate znati da žrtve neće odustati od borbe za istinu i pravdu sve dotle dok istina ne pobijedi, dok se ne postigne pravda, ne donese mir za preživjele i ne izgradi prihvatljiva i ljudski snošljiva budućnost za sve građane u Prijedoru, naveo je Ramić.

Nećemo dopustiti da genocid u Prijedoru bude zaboravljen jer je strah od zaborava veći od užasa zločina. Prijedorske žrtve imaju pravo na pravdu i istinu. Vi možete dati svoj prilog toj istini i pravdi. Prijedor očekuje Vaš ljudski korak da se ponovo obnovi gradska ljepota, srušena od ljudi bez časti. Zato dajte svoj glas za odbranu prava žrtava jer dok se ne ispoštuje pravedna borba žrtava nema pomirenja i sretnije zajedničke budućnosti građana Prijedora. Žrtve date za slobodu se ne smiju i neće ponižavati. Vi ste gradonačelniče na potezu, navodi Ramić u otvorenom pismu Marku Paviću.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku